Cum dezactivezi complet vibrațiile la iPhone

Vibrațiile la iPhone te ajută să fii atent la o notificare atunci când este gălăgie sau când este foarte liniște. În același timp, s-ar putea să vrei să le dezactivezi.

Ca utilizator de smartphone, primești pe parcursul zilei o varietate foarte mare de notificări. Multe provin de la emailuri, dar s-ar putea la fel de bine să te streseze un grup hiperactiv de pe WhatsApp din care faci parte. Apelurile obișnuite se pot reflecta în notificări, la fel și SMS-urile, like-urile de pe Facebook sau mesajele din Messenger. Când îți folosești telefonul în mod uzual, notificările sunt de tip audio. În mod silențios, acestea se manifestă prin vibrații.

Dacă participi la un eveniment la care trebuie să fii atent sau ești ancorat într-o activitatea care îți solicită atenția nestingherită, ar fi recomandabil ca telefonul să nu fie doar pe silențios. Într-o astfel de situație trebuie să știi cum dezactivezi complet vibrațiile la iPhone. 

Modul Nu deranjați la iPhone îți anulează vibrațiile dintr-un foc. Dar, spre deosebire de Do Not Disturb,  dacă le dezactivezi manual, ai avantajul că ecranul va continua să se lumineze dacă primești vreo notificare.

Ca să dezactivezi vibrațiile la iPhone pentru câteva minute sau pentru totdeauna, trebuie să intri în Configurări sau Settings la categoria Sunete. Aici, în partea de sus, ai două bife mari și late. Prima te ajută să dezactivezi vibrațiile când este activat modul ”cu sonerie”. A doua facilitează dezactivarea vibrațiilor când este activat modul silențios.

Ca un bonus, Apple îți permite să dezactivezi vibrațiile doar pentru un anumit tip de notificări. Parametrii de mai sus adresează toate tipurile de vibrații la un loc. Dacă vrei să dezactivezi vibrațiile pentru tonurile de apel, din același meniu Sunete, fă un tap pe Soneri. Du-te în capătul superior al listei de tonuri de apel, apasă pe Vibrație și selectează Nimic. Poți repeta procedura pentru Ton Mesaj, E-mail primit, E-mail trimis și așa mai departe.

Alexandru Puiu
09:55 08.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video