Cum descarci pozele de pe Android pe Mac fără fire

Cum descarci pozele de pe Android pe Mac fără fire

Dacă ai optat pentru un Android de top și cel mai nou sistem Apple, ar fi bine să înveți cum descarci pozele de pe Android pe Mac.

Ar trebui să fie surprinzător de simplu. Atunci când ai un smartphone și un computer, dacă vrei să efectuezi un transfer de date, le conectezi cu un cablu și, în câteva minute, ai rezolvat cazul. Deși acest principiu este valabil când interconectezi un Android și un PC cu Windows, nu se aplică în cazul sistemelor Apple și smartphone-urilor cu Android.

În urmă cu câțiva ani, pentru astfel de situații, Google a lansat Android File Transfer. Din păcate, pe versiunile noi de MacOS, în tandem cu cele mai noi smartphone-uri de top, nu mai funcționează deloc. Te avertizează că nici un telefon nu este conectat și nu prea ai ce să faci pentru a schimba mesajul. Schimbarea cablului și a portului USB este inutilă, la fel și modificarea tipului de conectare din meniul telefonului Android.handshaker mac android qr.jpeg

După numeroase experimente pe marginea acestui subiect, am găsit în sfârșit o soluție fiabilă și rapidă. Nici măcar nu necesită fire. Este suficient doar să fii în aceeași rețea wireless cu Mac-ul și telefonul sau tableta cu Android și să rulezi o aplicație client-server.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum descarci pozele de pe Android pe Mac, primul pas pe care trebuie să-l faci este să descarci Handshaker pe Mac folosind acest link direct sau accesând AppStore-ul Apple pentru Mac.  A doua etapă implică descărcarea aceluiași Handshaker pentru Android. Progrămelul poate fi descărcat accesând acest link de pe dispozitivul cu Android. Altenativa implică scanarea codului QR ce apare în partea de jos a ferestrei de Handshaker pentru Mac în momentul în care nu este identificat vreun telefon sau tabletă în preajmă. După instalare, pornește aplicația Handshaker pe telefon și MacBook sau iMac.

În momentul în care telefonul îți este recunoscut, îți va apărea în fereastra aplicației de Mac. Apasă Connect pe numele său și, în câteva momente, vei putea accesa tot ce ai pe telefon. Interfața programului e foarte ușor de înțeles, dar o poți vedea oricum în detaliu în fotografia de introducere a acestui material. Este suficient să faci drag&drop în Finder din fereastra Handshaker pentru a transfera ceva rapid. Opțional, poți selecta câteva fișiere de pe mobil și poți face click dreapta pe ele. Din meniul contextual, alege Download to pentru a le descărca într-un director dorit de tine. Reversul este de asemenea valabil, dacă vrei să urci câteva fotografii sau melodii de pe Mac pe Android.

Citește și: