20 mai 2017 | 12:00

Cum îți programezi Mac-ul să se închidă sau să se deschidă când vrei tu

TUTORIALE
Cum îți programezi Mac-ul să se închidă sau să se deschidă când vrei tu

Dacă ai un program zilnic destul de previzibil, ar fi util să știi cum îți programezi Mac-ul să se închidă sau să iasă din standby la ore fixe.

Sistemele Apple sunt destul de rapide când vine vorba de intrarea și ieșirea din Standby. Este suficient să închizi capacul la un Macbook și, după doar câteva secunde, acesta intră în Stanby și poate sta în această stare timp de o săptămână sau mai mult pe baterie. Când ai deschis capacul, în doar câteva secunde ești invitat să te autentifici. Dacă ai un Apple Watch la mână și folosești același cont de iCloud pe amândouă, Mac-ul s-ar putea să se autentifice automat.

În orice caz, mai utilă decât scenariul detaliat mai sus este funcția de programare a momentului în care Mac-ul tău iese din activitate sau se trezește din somn. Ascunsă în secțiunea Energy Saver din setările sistemului este o opțiune prin care poți defini cu precizie orele de activitate în care Mac-ul tău trebuie să fie pornit. Când vine vorba de a se trezi din somn sau de a porni de la zero, pentru ca această opțiune să-și facă treabă, sistemul tău trebuie conectat la curent, dar acest detaliu este evident. Ar fi inutil să ai Macbook-ul închis în ghiozdan și acesta să pornească pentru că l-ai programat cu câteva zile înainte și ai uitat.

Dacă te-ai decis că îți este util să înveți cum îți programezi Mac-ul să se închidă sau să se deschidă la anumite ore, primul pas este să intri în System Preferences. Pe a doua linie de icoane, fă click pe Energy Saver și accesează secțiunea Schedule din dreapta jos. La fel ca în captura de ecran de mai jos, vei avea două opțiuni. Bifează prima opțiune dacă îți dorești ca sistemul să pornească de la zero sau să iasă din sleep la o anumită oră. Bifează a doua opțiune pentru situația în care vrei să automatizezi ora la care computerul tău intră în Standby sau își dă singur Shut down. Poți opta ca această regulă de programare să fie valabilă oricând, doar în zilele săptămânii (week days), în weekend sau doar într-una din zilele săptămânii.

Programare shutdown standby mac

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele