Cum afli prognoza de polen de la Google, ca alergiile să nu te supere

Cum afli prognoza de polen de la Google, ca alergiile să nu te supere

Alergiile la polen fac foarte dificilă viața persoanelor afectate, dar Google încearcă să te ajute prin integrarea prognozei în aplicația standard de căutare.

Unul din cinci americani suferă de alergii sezoniere. Lista include alergii la polen sau chiar și la soare, în cazul expunerii la niveluri ridicate de ultraviolete. Cele mai multe dintre ele nu sunt foarte grave, dar au mari șanse să te frustreze și să-ți facă viața un pic mai dificilă, mai ales în anumite perioade din an.

Când vine vorba de expunerea la polen, este important de reținut că nivelul de polen din aer variază foarte mult de la o zi la alta. Astfel, azi s-ar putea să ai o zi foarte dificilă dacă ieși afară, dar mâine ai mari șanse să fii mai relaxat. Pentru a facilita accesul la astfel de informații, inginerii Google au decis să incorporeze astfel de informații utile în prognoza despre vremea probabilă din aplicația de căutare de pe iOS și Android.

Din acest moment, conform unei postări pe blogul oficial al Google, toate căutările legate de meteo vor include prognoza nivelului de polen din atmosferă. În același fel în care obții automat o serie stufoasă de informații pe Google în doar câteva momente, aceste detalii despre calitatea atmosferei vor ajuta foarte mulți oameni.

Cei care îi fac griji vizavi de sursa și actualitatea informațiilor afișate la căutare vor fi liniștiți să afle că întregul proiect a fost realizat împreună cu The Weather Channel. Populara publicație va oferi indexul de polen și vremea probabilă ce vor apărea în căutările de pe Google. Pentru ca întreaga actualizare să fie și mai utilă, cei afectați de alergii își pot activa o notificare prin intermediul aplicației de căutare Google pentru a fi avertizați dacă polenul din atmosferă depășește un nivel îngrijorător.

Până când noua funcție anunțată de Google va fi disponibilă la nivel global, pentru toate orașele importante, poți avea acces la informații similare pe weather.com

Citește și:
Sursa: Google Blog