Acesta este un plasture care ar putea să te vindece de alergii

Acesta este un plasture care ar putea să te vindece de alergii

Alergiile sunt o problemă pentru un număr foarte mare de oameni. În România, primăvara vine cu un întreg alai de pori, flori, polen și alte organisme care plutesc în aer, provocând tot felul de reacții neplăcute ale corpului celor sensibili la alergii.

Ei bine, se pare că medicina a progresat atât de mult încât să nu te mai îngrijorezi în anumite sezoane că s-ar putea să ți se înroșească sau umfle fața și corpul atunci când respiri un aer încărcat cu tot felul de microorganisme. O echipă de medici francezi a dezvoltat un plasture mic, care tratează alergiile de orice fel printr-o metodă numită ”imunoterapie epicutanată.” Asta înseamnă că medicamentul de pe plasture este transmis prin piele direct către sistemul tău imunitar.

Compania franceză DBV Technologies dorește ca interiorul plasturelui respectiv să fie uns cu proteine din alune sau alte substanțe, care ți-ar provoca alergia și, prin intermediul pielii, acestea să ajungă în sistemul tău imunitar fără să intre în sânge.

Timpul în care acest plasture poate să îți vindece alergiile variază, dar de obicei se încadrează între un an sau puțin mai mult. De exemplu, cei alergici la alune au reușit să mănânce un pumn de arahide după ce au purtat acest plasture timp de un an. Deși toleranța la alune încă a rămas mică, progresul constă în a mânca un pumn de alune după ce, cu doar un an înainte, nu puteau suporta nici măcar o fărâmă de arahidă.

Înainte de această metodă, există varianta desanitizării care presupune să mănânci, de exemplu, alune, puțin cîte puțin, până capeți imunitate. Această metodă este, însă, extrem de periculoasă, pentru că riști să ți se agraveze reacția alergică în tot corpul, ducând la complicații mult mai grave. Alte soluții erau consumul de antihistaminice sau alte medicamente care pot să aibă alte efecte secundare nedorite. În orice caz, acesta este un pas important înainte către eliminarea alergiilor, iar părinții care au copii cu alergii pot să le administreze acest plasture zilnic, până când elimină această problemă medicală complet.