Jocul stupid cu pisici care a strâns mai mult de un milion de dolari

Jocul stupid cu pisici care a strâns mai mult de un milion de dolari

Dacă credeai că pe final de 2017 nu te mai poate uimi nimic, află că nu e așa. Oamenii au cheltuit mai mult de un milion de dolari pentru a cumpăra pisici virtuale. 

Lansat pe 28 noiembrie, CryptoKitties este, în esență, o versiune digitală a cărților Pokemon, dar bazată pe Ethereum (criptomonedă alternativă la Bitcoin). Jocul CryptoKitties reprezintă cea mai recentă excursie în lumea monedelor digitale. Mai mult, oamenii cheltuiesc sume nebune de bani reali în joc. Până în prezent, adică în mai puțin de o săptămână, au fost tranzacționați 1,3 milioane de dolari pe pisici multiple care se vând cu 50 ETH (aproximativ 23.000 de dolari). Acest site urmărește cele mai mari achiziții efectuate până în prezent într-un joc. Și, la fel ca orice senzație virală, prețurile cresc rapid.

Dacă vrei să cumperi cel mai ieftin pisic din joc, te costă undeva la 0,3 ETH sau 12 dolari. Mai în glumă, mai în serios, ăsta este internetul în 2017. Chiar și așa, există câteva lucruri interesante despre CryptoKitties.

Trebuie să știi că, deoarece este jucat pe bază de Ethereum, nu există o entitate centrală care să gestioneze jocul. Asta înseamnă că utilizatorii dețin cu adevărat pisoii achiziționați. Spre deosebire de jocul Neopets, unde totul a fost stocat într-o bază de date centrală și animalul cumpărat a fost șters când compania s-a închis, CryptoKitties este descentralizată și pisica ta va trăi pentru totdeauna în blocul Ethereum.

Jocul este rulat printr-un set de cinci contracte inteligente de la Ethereum scrise de AxiomZen, iar utilizatorii interacționează cu el prin intermediul propriei adrese Ethereum. În prezent, cel mai simplu mod de de a utiliza platforma este prin extensia Chrome MetaMask. Apoi, vei naviga pe CryptoKitties, care este, în esență, o interfață unde cumperi, crești și vinzi pisici.

În prezent, aproximativ 15% din traficul de rețea Ethereum este dedicat jocului, devenind astfel cel mai popular contract inteligent din rețea. Pentru referință, numărul doi, cu aproximativ 8% din tranzacțiile din rețea, este EtherDelta, popularul schimb de mărci descentralizate.

Cum se joacă CryptoKitties

Jocul a fost ”însămânțat” cu 100 de pisici, fiecare având setul lor de atribute. Jucătorii pot încerca să genereze pisoi cu atribute rare prin ”reproducerea” lor cu alte pisici în stativul lor. Un astfel de proces poate dura de la o oră la o săptămână.

Fiecare pisoi are un genom de 256 de biți, care deține secvența genetică pentru toate combinațiile pe care le poate avea un pisic, de la culoare, până la mușchi. Oricine poate vinde pisoii prin licitație, unde își aleg un preț de pornire și un preț final, iar prețul scade cu timpul, până când cineva o cumpără. Ține minte că poți cumpăra sau vinde pisoi pe o piață furnizată de joc.

Nu există o scară a rarității pisicii stabilită de joc, ceea ce înseamnă că cea care decide care trăsături sunt rare este comunitatea care plătește pentru ele. Cât despre ”crypto”, asta vine odată ce fiecare felină este un obiect unic pe Ethereum, ceea ce înseamnă că este la fel de reală ca un bitcoin. Astfel, poți deveni colecționar și, aparent, le poți vinde cu niște prețuri exorbitante, ca în cazul pieței de jocuri video.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: TechCrunch
Etichete: