Creatorii Avatar și Sin City colaborează la Alita: Battle Angel

După mai bine de 10 ani de zvonuri pe marginea acestui proiect, James Cameron va produce Alita Battle Angel, un lung metraj regizat de Robert Rodriguez.

Unul dintre cele mai spectaculoase SF-uri ale lui 2018 ar putea fi Alita Battle Angel. Filmul va fi produs de creatorul celor de mai succes filme din ultimele trei decenii. După Terminator, Titanic sau Avatar, James Cameron a dezvoltat o fixație pentru animația manga a lui Yukito Kishiro. Cu numele original Battle Angel Alita, filmul de desene animate va fi transformat într-un film al cărui singur personaj animat va fi Alita.

Inițial, ar fi trebuit să fie regizat de creatorul Avatar, dar după ce a scris scenariul pentru Alita Battle Angel, James Cameron a decis să i-l paseze lui Robert Rodriguez. Deși nu mai fost asociat cu succese de amploare în ultimii câțiva ani, Rodriguez are în palmares o listă variată de creații care au lăsat publicul larg cu gura căscată. El s-a aflat în spatele unor filme originale precum Sin City, Machete sau Desperado. A mai colaborat cu Quentin Tarantino la colajul Grindhouse. Pasionat de tehnologie și noi tehnici de filmare, Robert Rodriguez s-ar putea să se potrivească de minune pentru un astfel de proiect futurist.

Povestea din Alita Battle Angel se desfășoară în secolul 26 și este construită în jurul personajului Alita, un cyborg feminin interpretat de Rosa Salazar (Maze Runner: The Death Cure). Alita este găsită la o groapă de gunoi și reparată de doctorul Dyson Ido, intepretat de Christoph Waltz (Inglorious Basterds). După ce își dă seama că ”tătăl” ei activează în timpul lber ca vânător de recompense, se angajează să-l ajute într-o muncă cât se poate de agresivă. În același timp, personajul descoperă detalii despre trecutul ei pe parcursul aventurilor. Cameron a ținut să menționeze că filmul va agrega povestea centrală din primele patru lung metraje manga.

Alita Battle Angel va ajunge în cinematografe pe 20 iulie 2018.

Alexandru Puiu
08:04 11.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video