10 nov. 2017 | 17:55

Această invenție e perfectă pentru traficul din București

VIDEO ACTUALITATE

Richard Browning e un inventator britanic care și-a creat un costum cu motor. Cu acesta a și depășit un record.

Dacă nu știi cum ai putea ajunge ușor din centru la Pipera, poate ți-ar trebui această invenție venită direct din Marea Britanie. Te ia pe sus, zboară și te duce unde ai nevoie, fără să-ți bați capul cu traficul. Exagerez, desigur, că e, deocamdată, doar un concept pus la încercare să doboară o viteză. Și a avut succes.

Inginerul Browning a ajuns la o viteză de peste 51,5 kilometri pe oră în costumul creat de el. Exhibiționismul ingineresc l-a costat nici mai mult nici mai puțin de 40.000 de lire sterline, adică peste 45.000 de euro. Costumul proiectat se ridică vertical în aer și poate fi controlat prin mișcarea brațelor, în timp ce un ecran de afișare din interiorul căștii oferă informații despre consumul de combustibil.

Reprezentația lui a fost făcută deasupra lacului din parcul Lagoona, din Marea Britanie, și a depășit recordul de 30 kilometri la oră. Distanța pe care a parcurs-o el în propriul costum a fost de doi kilometri. De aici și numele de „Iron Man”, pe care l-a primit de la spectatori.

Primele două încercări au eșuat din cauză că nu a reușit să obțină suficientă forță. Dar în a treia încercare, și ultima de altfel, a fost de neoprit. Imediat după aterizare, inginerul a declarat că ar putea parcurge o distanță de cinci km cu ajutorul motorului. Întregul pachet contă într-un exoschelet special conceput pentru a se potrivi cu forma lui Browning, cu patru motoare cu turbină cu benzină și două cu gaz. Desigur, n-are nicio utilitate costumul, dar e o creație care merită măcar aplauze.