31 iul. 2017 | 15:02

Un inventator a creat o macara magnetică pentru a-și recupera o cască AirPods pierdută

ACTUALITATE
Un inventator a creat o macara magnetică pentru a-și recupera o cască AirPods pierdută

Căștile AirPods sunt, în continuare, unul dintre cele mai criticate produse Apple. Reacțiile au fost mixte, atunci când au fost lansate în cadrul evenimentului iPhone 7 din septembrie 2016. Mulți au spus la vremea respectivă că acestea sunt foarte scumpe pentru ceea ce oferă și că sunt foarte ușor de pierdut. 

Un bărbat din SUA, Tyler Efird, este inventator în timpul liber. Acesta și-a scăpat, din greșeală, una dintre căștile AirPods într-un spațiu foarte îngust de sub geamul său. El nu vrut să plătească din nou, pentru o altă pereche, și a decis să inventeze ceva pentru a putea recupera dispozitivul pierdut. Astfel că a trecut la treabă și a creat o macara magnetică suficient de puternică pentru a atrage AirPod-ul din spațiul strâmt în care a fost scăpat, notează TheNextWeb.

În doar câteva ore, bărbatul a pus la punct dispozitivul care avea să-l ajute. El a folosit un mic cui pe care l-a înfășurat cu o liță magnetică. Ansablului i s-a adăugat un cablu Ethernet pentru a putea fi tras înapoi. Inventatorul a documentat tot procesul de recuperare a căștii AirPods într-un clip video pe care l-a intitulat sugestiv ”Saving Private AirPod”, făcând o referire la filmul de război premiat cu Oscar ”Saving Private Ryan”.

Cea mai bună metodă pentru a avea grijă de AirPods este, în mod evident, să nu le pierzi. Însă dacă acest lucru se întâmplă, magneții vor deveni rapid cei mai buni prieteni ai tăi. Există și moduri mai puțin costisitoare de a le recupera, însă, dacă tot te pricepi la ceva, de ce să nu îți pui mintea la contribuție?