Costă cât un iPhone X, dar noile căști Sennheiser IE 800 S fac minuni

Costă cât un iPhone X, dar noile căști Sennheiser IE 800 S fac minuni

Când vine vorba de căști, nu există limită la prețuri, iar cei de la Sennheiser au vrut să ne amintească de acest lucru prin Sennheiser IE 800 S.

La fel ca niște produse cosmetice extrem de mici și absurd de scumpe, îți va fi imposibil să-ți dai seama cât costă perechea de căști Sennheiser IE 800 S din imaginea de mai sus. Acesta este noul vârf de gamă al nemților în materie de căști in-ear. Dintr-un punct de vedere, este ofensator să le definești ca fiind căști, deoarece ele sunt clasificate ca IEM sau In-Ear Monitors. Cu alte cuvinte, sunt create pentru a fi folosite de artiști sau audiofili pentru a avea parte de o experiență audio fidelă, impecabilă sau perfectă.

Prețul de start pentru un iPhone X în Statele Unite ale Americii este de 999 de dolari. La fel de mult costă și noile Sennheiser IE 800 S. Aceastea reprezintă un upgrade semnificativ adus fostului vârf de gamă al gigantului din domeniul audio. Vechiul model era intitulat simplu IE 800.

Căștile in-ear IE 800 S sunt construite în jurul unei versiuni actualizate a driverelor XWB sau Extra Wide Band, menit să redea o bandă de frecvențe surprinzător de diversificată fără nici un fel de distorsiuni. Pentru a acompania driverele, au fost create in-house niște tranductoare de 7 mlimetri în diametru, un pic mai mici decât media folosită în industrie. Conform declarațiilor oficiale, acele tranductoare vor fi responsabile de sunetul detaliat și spațial cu înalte cât se poate de clare și bași mai puternici decât în trecut.

Tot la capitolul detalii tehnice care justifică o mare parte din preț intră un mecanism intitulat D2CA sau ”dual-chamber absorber”. Scopul său este să neutralizeze un așa numit ”efect de mascare”, ce te face să nu mai auzi sunetele înalte la un volum mic deoarece sunt mascate de joase puternice.

Ca alte căști din categoria IEM, noile Sennheiser IE 800 S vin la pachet cu o serie de cabluri detașabile cu conectori balansați de 4,4 milimetri Pentaconn sau de 2,5 milimetri. Căștile vor putea fi achiziționate de entuziaști începând cu această lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: