Sennheiser Orpheus – o pereche de căști cu preț de apartament

Sennheiser Orpheus - o pereche de căști cu preț de apartament

Clasificate fără probleme ca fiind cele mai scume căști din lume, noile Sennheiser Orpheus sunt făcute doar pentru că este posibil.

Cu 55.000 de dolari îți poți construi o casă modestă, îți poți cumpăra un apartament și s-ar putea să fie posibil să călătorești în jurul lumii. Cu aceeași sumă însă, îți poți cumpăra o pereche de căști menite să te lase cu gura căscată. Ilustrate în imaginile alăturate, acestea sunt rezultatul a 10 ani de muncă în care banii nu au fost o problemă. Unicul scop al acestui proiect din interiorul companiei a fost realizarea celor mai bune căști din lume.

sennheiser orpheus_topview

Acestea reprezintă o reiterație semnificativ modificată a unor căști apărute în anii ’90 cu același nume. Diferența majoră este că respectivele Sennheiser Orpheus, realizate în 300 de exemplare, costau doar 16.000 de dolari, nu 55.000.

După cum se poate vedea mai sus, pachetul Sennheiser Orpheus nu include doar o pereche de căști electrostatice de referință, ci și un amplificator cu lămpi, similar estetic cu modelul original. Există însă upgrade-uri semnificative față de varianta ,,mai ieftină”. Întregul aranjament folosește sticlă de quartz cu scopul de a elimina vibrațiile din aer ce s-ar putea reflecta în zgomot nedorit în amplificator.Lemnul folosit în amplificatorul original pentru carcasă a fost înlocuit cu marmură și, deși arată spectaculos, scopul nu este doar estetic. Marmure elimină și mai multe interferențe sonore, generând în final un sunet mai pur și mai apropiat de înregistrarea originală.

Căștile efective folosesc o diafragmă placată cu platină de 2,4 micrometri grosime. Aceasta pare să fie grosimea ideală pentru respectiva componentă. Plaja de frecvențe redabilă de Sennheiser Orpheus este între 8Hz și 100kHz, deși la spectrul superior depășește cu mult ceea ce putea auzi urechea umană.

Dacă ați început deja să strângeți bani după această descriere, merită să știți că mai aveți timp până la mijlocul lui 2016 să-i aveți pe toți, deoarece atunci se vor livra primele unități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: