Noile căști Audio-Technica costă cât o mașină second-hand, dar poate merită

Noile căști Audio-Technica costă cât o mașină second-hand, dar poate merită

Cei mai mulți dintre noi se rezumă la câști de 100 – 200 lei, dar Audio-Technica speră că vei investi 2000 de dolari în noul model ADX5000.

În domeniul căștilor de top, există multe praguri financiare ce pot fi depășite fără să te aștepți. Deși companii precum Bose sau Beats se limitează la aproximativ 400 – 500 de euro, Sennheiser, Audio-Technica, sau Focal au ajuns până la 2000 – 3000 de euro.

Ca referință, în funcție de publicația pe care o citești, mulți sunt de părere că Sennheiser HD 800S și Focal Utopia sunt cele mai bune perechi de căști pe care le poți cumpăra. În încercarea de a fi creat un concurent pentru ele, compania japoneză Audio-Technica a anunțat noile ADX5000 ilustrate în imaginea de mai sus.

Pe lângă faptul că sunt impozante, căștile de 2000 de dolari ale celor de la Audio-Technica au nevoie de o serie de echipamente pentru a-ți oferi o experiență specială, demnă de preț. În primul rând, nu-și pot lua semnal audio decât de la un amplificator audio cu o impedanță de 420 de ohmi. Sunetul este generat de două drivere de 58mm acoperite cu tungsten. Cupele efective sunt protejate cu o textură de fagure de albine. Partea care vine deasupra capului este acoperită cu un strat de Alcantara, un material patentat foarte confortabil pe care îl mai poți vedea utilizat în autoturisme de lux și în alte căști precum Bose QuietComfort 35.

Fiecare exemplar de Audio-Technica ADX5000 este realizat manual la fabrica producătorului din Tokyo și are numărul serial gravat cu laser. Deși nu sunt menite să le iei cu tine în deplasare, acestea se livrează cu un mic geamantan, în loc de husă sau carcasă, pe care îl poți vedea în imaginea de mai jos.

Audio-Technica ADX5000 se vor livra începând cu luna noiembrie la prețul de 2000 de dolari. Cei care sunt curioși de experiența audio oferită, merită să se deplaseze la IFA 2017 în Berlin în următoarele zile.

at_5000x0case.0

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: