Civilization VI e cel mai scump și pretențios joc de iPad

Civilization VI e cel mai scump și pretențios joc de iPad

Jocurile de iPad sau iPhone au arătat din ce în ce mai spectaculos în ultimii ani, dar nici unul nu se compară cu Civilization VI portat de pe PC.

Amatorii de jocuri de strategie turn based tocmai au primit cel mai frumos cadou din ultimii ani. Unul dintre cele mai îndrăgite titluri aparținând celei mai populare francize din domeniu a fost portat pe tabletele iPad. Partea tristă a ecuației ține de preț și de cerințele minime de sistem. Dacă aceste particularități nu reprezintă o problemă pentru tine, este foarte probabil să celebrezi faptul că nu ai mai trăit niciodată așa ceva pe o tabletă Apple.

De-a lungul anilor, foarte multe jocuri clasice au fost portate pe iOS pentru a putea fi experimentate de către utilizatorii de iPhone și iPad. Rareori a beneficiat însă de același tratament un titlu atât de elaborat și de recent precum Civilization VI. 

Momentan, jocul costă 30 de dolari în varianta completă. dar dezvoltatorii au menționat că prețul de achiziție va sări la 60 de dolari începând cu 4 ianuarie. Deși respectiva valoare pare exagerată pentru un joc de iPad, este important de reținut că experiența este aceeași comparativ cu cea de pe PC. Partea bună este că, înainte de a cheltui vreun leu, ai posibilitatea să execuți 60 de ture in-game gratuit. Problema este că acele ture te vor face să-ți dorești mai mult, mai ales dacă ești un fan al francizei.

[readmore]

În privința cerințelor de sistem, rar întâlnite la un joc de iPad, e bine de știut că nu-l poți juca decât pe o tabletă cu iOS 11 din ultimii câțiva ani. Ai nevoie de cel puțin un iPad Air 2, iPad Pro sau iPad 2017 pentru ca jocul să nu se sacadeze. Una peste alta, dacă ai așteptat de foarte mulți ani un titlu de strategie mai mult decât decent, este imposibil să nu fii atras de Civilization VI. Acesta nu are nici o legătură cu Civilization: Revolution care este mult mai simplu de jucat și a fost creat de la zero pentru iDevice-uri și Androide.

Citește și: