Cele mai bune aplicații de știri: Ce platforme să alegi pentru a fi informat

Cele mai bune aplicații de știri: Ce platforme să alegi pentru a fi informat

Mulți dintre noi folosesc aplicații de știri. În era smartphone-urilor și a dispozitivelor mobile, presa cunoaște una dintre cele mai mari schimbări încă de la apariția ei. Ea se află într-o continuă tranziție de la suportul scris, printat, la mediul online. Toate publicațiile tipărite au site-uri web, iar unele dintre ele chiar și aplicații de știri pentru mobil, scopul fiind de a-și ține cititorii cât mai informați. Însă care sunt cele mai bune aplicații de știri?

[readmore]

Am aruncat un ochi asupra ofertei de aplicații mobile de știri pe care le poți downloada pe iOS și pe Android. Ea este foarte variată, însă nu tot ce găsești acolo este neapărat calitativ. Am încercat să încropim o listă cu cele mai bune aplicații de știri pe care le poți descărca în 2017. Chiar dacă mai toate sunt din străinătate, ai alternative și în spațiul autohton.

Cele mai bune aplicații de știri: Feedly

Dacă îți pasă de ceea ce se întâmplă în jurul tău, atunci ai auzit cu siguranță de Feedly. Platforma funcționează ca un agregator de știri care le include într-un feed zilnic continuu. Astfel că nu vei rata nimic dacă folosești Feedly. Odată ce îți vei crea contul, vei putea alege subiectele și publicațiile tale preferate care să îți apară în flux.

Link Download iOS.

Link Download Android.

feedly

Cele mai bune aplicații de știri: Google News and Weather

După semi-eșecul înregistrat cu Google Reader, compania americană a decis să schimbe puțin macazul și să ofere o aplicație de știri semi-generalistă, pe care s-o accesezi zilnic atunci când ai nevoie de știri și de informații meteo. Platforma dispune de o secțiune de știri recomandate special pentru tine, pe baza căutărilor tale de pe Google și a subiectelor pe care le urmărești deja. Ea este disponibilă pe iOS și pe Android.

Link Download iOS.

Link Download Android.

google news and weather

Reddit

Aplicația de știri oficială a Reddit a sosit destul de târziu, în 2016, însă ea a devnit rapid una dintre cele mai populare aplicații de știri pe care le poți găsi pe iOS sau pe Android. ”Pagina de Start a Internetului”, cum se denumește populara platformă, îți oferă tot ce are și varianta sa web într-un mediu mai compact și mai accesibil.

Link Download iOS.

Link Download Android.

reddit

Cele mai bune aplicații de știri: News Republic

News Republic este o aplicație care arată foarte sexy și care își face treaba cu brio atunci când ai nevoie de ea. Când o instalezi îți alegi subiectele care te interesează cel mai tare. Apoi, pe baza lor, News Republic îți generează un news feed dinamic care se mulează exact pe preferințele tale. E un fel de Feedly ceva mai complex și care arată mai bine.

Link Download iOS.

Link Download Android.

news republic

BBC News

Aplicația de știri a celebrului trust britanic te ține la curent cu absolut tot ce se întâmplă important pe plan extern. Nu contează domeniul de care ești interesat, BBC News este ceea ce ai nevoie. Platforma mobilă îți trimite chiar și alerte atunci când ceva serios se întâmplă. De asemenea, dacă ești un împătimit al sportului vei avea și opțiunea de a instala aplicația BBC Sport, versiunea nișată a platformei de știri care tratează tot ce se întâmplă în sport pe plan mondial, nu numai european.

Link Download iOS.

Link Download Android.

bbc news

Cele mai bune aplicații de știri: Biziday

Anunțată cu surle și trâmbițe de Moise Guran atunci când și-a dat demisia de la postul TV la care lucra, Biziday a fost întâmpinată cu reacții mixte în spațiul autohton. Mulți au spus că e o încropeală low-cost care nu te ajută cu nimic, însă nu cred că e cazul să exagerăm. În primele luni, aplicația dispunea și de o alertă de cutremur, însă funcția a fost scoasă în urma scandalului care a panicat mai mulți oameni în urma unei alerte false.

Chiar dacă nu a fost primită așa bine și și-a pierdut serios din popularitate după incidentul seismic, aplicația de știri lui Guran rămâne cam prima soluție atunci când vorbim de cele mai bune aplicații de știri din România. Designul simplu și folositor, cât și promptitudinea alertelor fac din Biziday opțiunea mea numărul unu pentru știri la nivel național.

Link Download iOS.

Link Download Android.

 

Aplicatia Biziday

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: