Facebook vrea să te învețe cum să descoperi știri false

Facebook vrea să te învețe cum să descoperi știri false

Facebook vrea să te ajute în încercările de a descoperi știri false pe internet, având în vedere influența negativă a acestora.

Știrile false sunt o problemă reală pentru societate, în prezent, iar Facebook vrea să îi ajute pe utilizatori să discearnă între sursele reale și cele false. Începând cu data de 7 aprilie, utilizatorii site-ului din 14 țări vor vedea un link de la Facebook, cu privire la ”Sfaturi pentru a descoperi știri false”.

Dacă apeși pe acest link, vei fi redirecționat către o listă cu 10 sfaturi care te învață cum să observi mai ușor știri false, dar vei primi și informații cu privire la alte resurse utile din Centrul de Ajutor al Facebook.

”News feed-ul este un spațiu pentru comunicare autentică”, arată Facebook într-o postare pe blogul companiei. Aceștia susțin că oferirea de ajutor utilizatorilor, astfel încât aceștia să citească în mod corect știri, este o prioritate, iar Facebook vrea să-i ajute pe oameni să înțeleagă cum să ia decizii cu privire la sursele la care să aibă încredere.

Aceasta nu este prima dată când Facebook încearcă să ia atitudine împotriva știrilor false. Compania a anunțat recent că a lansat un parteneriat cu organizații terțe de fact-checking, cum ar fi First Draft, pentru a identifica știri false, care mai apoi sunt marcate corespunzător pe feed, scrie digitaltrends.com.

Social media joacă un rol din ce în ce mai important în diseminarea de știri, iar unii sunt de părere că materialele false au avut influențe majore, cum ar fi în cazul alegerilor prezidențiale din SUA. Dacă asta este adevărat sau nu, rămâne de văzut, dar este clar că Zuckerberg și asociații săi se simt responsabili de informarea corectă a utilizatorilor.

Citește și: