Cel mai popular joc din 2017 a fost stabilit deja: Destiny 2

Cel mai popular joc din 2017 a fost stabilit deja: Destiny 2

Având în vedere că ne aflăm doar în luna octombrie și mai sunt câteva luni până la finele luni 2017, este surprinzător că a fost deja declarat Destiny 2 ca fiind cel mai bine vândut joc al anului.

A trecut abia o lună din momentul în care s-a lansat Destiny 2. Cu toate acestea, jocul celor de la Bungie pare să fie îmbrățișat cu două mâini de către fanii francizei. Nu de alta, dar vânzările sunt aproape nemaiîntâlnite pentru un joc video. Conform unui studiu realizat de curând de către cei de la NPD Group, Destiny 2 a ajuns deja în punctul în care poate fi clasificat ca fiind cel mai bine vândut joc video al acestui an. O lună de vânzări a fost suficientă.

Destiny 2 a început prin a fi clasificat ca fiind cel mai bine vândut joc din septembrie, dar cele câteva săptămâni care au trecut din octombrie au fost suficiente pentru a ocupa prima poziție pe întregul an 2017. În cursa spre succes, cel mai nou joc al celor de la Bungie a reușit să detroneze alte francize de top, precum Ghost Recon: Wildlands. Ca referință, în același clasament NPD, Wildlands a ocupat prima poziție în ultimele șase luni. Celelalte poziții din clasament sunt ocupate de Call of Duty: Infinite Warfare și Battlefield 1.

Performanța creatorilor Destiny 2 este de necontestat. În același timp însă, 2017 e departe de a se fi încheiat și, în cele câteva luni rămase, se vor lansa câteva jocuri ce ar putea răsturna din nou clasamentul. Call of Duty: WWII este un astfel de exemplu. Pe de altă parte, având în vedere că Destiny 2 este primul joc din serie care este disponibil și pe PC, nu doar pe Xbox One sau PlayStation 4, s-ar putea ca vânzările să continue să crească în următoarea perioadă.

Nu este exclus să fi ajutat popularitatea creației Bungie și faptul că a fost primul joc non-Blizzard disponibil prin intermediul aplicației Battle.net.

Citește și: