Cel mai performant monitor este printre singurele cu 4K și HDR

Cel mai performant monitor este printre singurele cu 4K și HDR

În timp ce TV-urile Ultra HD compatibile cu HDR au devenit din ce în ce mai ieftine, numeri pe degete monitoarele compatibile cu astfel de abilități.

Conținutul HDR în 4K se vede spectaculos pe un ecran compatibil. Din păcate, nu prea ai cum să te bucuri de o asemenea calitate când te uiți la cel mai nou sezon din Stranger Things pe Netflix folosind un monitor. Există însă câteva excepții, iar printre ele se numără noua creație a celor de la Benq dedicată utilizatorilor din segmentul business și celor care lucrează în domenii creative.

Deși îți sare în ochi capacul ostentativ de pe laterale menit să te protejeze de reflexii, punctele forte ale acestui monitor sunt la interior. Cu un preț de achiziție foarte generos de aproximativ 1100 de dolari, noul Benq confirmă faptul că va mai trece mult timp până când vor deveni mai accesibile aceste creații. Numele de cod al noului monitor este SW271, din care 27 este o referință directă la diagonala panoului. Pe lângă o rezoluție nativă de 3840 x 2160 pixeli, monitorul randează conținut pe 10 biți și este certificat HDR10 pentru afișarea în format High Dynamic Range de fotografii, clipuri video și randări.

Benq SW271, pe lângă suportul pentru HDR, este capabil de redarea a 99% din culorile aferente spectrului Adobe RGB și 93% din standard DCI-P3. Aceste cifre sunt unele dintre cele mai mari întâlnite vreodată pe un monitor. Certificat Technicolor, panoul se pretează pentru editarea producțiilor de la Hollywood. Calibrarea afișajului se realizează cu ajutorul tehnologiei AQCOLOR și al software-ului Benq Palette.

Deși noul monitor Benq SW271 poate fi deja achiziționat la prețul de 1100 de dolari, mai îngrijorător este faptul că nu vom vedea prea curând soluții semnificativ mai ieftine cu specificații similare. Din câte se pare, producătorii nu au motive la această oră să investească în monitoare 4K cu HDR pentru gaming și streaming, în contextul în care acel public țintă se orientează aproape exclusi către TV-uri de mari dimensiuni.

Citește și: