07 feb. 2017 | 16:46

Cel mai nou senzor de la Sony poate realiza capturi impresionate [VIDEO]

ACTUALITATE
Cel mai nou senzor de la Sony poate realiza capturi impresionate [VIDEO]


Sony a prezentat un senzor foto/ video care dispune de trucuri impresionante și care ar putea fi inclus în viitorul tău smartphone. 

Senzorul CMOS, cu trei straturi, poate realiza un video cu încetinitorul, la 1000 de cadre pe secundă și la rezoluție FullHD (1.920 x 1.080 pixeli), fiind de opt ori mai rapid decât orice alt cip. Acest lucru este posibil datorită unei memorii DRAM, care poate amortiza imaginile foarte rapid. Astfel, senzorul poate realiza fotografii cu o claritate de 19.3 megapixeli în doar 1/120 de secunde, „de patru ori mai repede decât orice produs convențional”, afirmă reprezentanții Sony.

Viteza de care dispune dispozitivul reduce efectul unei distorsiuni în plan focal. Din acest motiv, camerele care vor fi echipate cu CMOS, atât smartphone-urile, cât și DSLR-urile, vor realiza fotografii performante ale obiectelor aflate în mișcare, conform Engadget. După cum putem sesiza și în videoul atașat, filmulețele create nu vor mai avea acel efect de nestabilitate, ceea ce ne indică o mare îmbunătățire a performanțelor dispozitivelor care vor avea în componența lor senzorul celor de la Sony.

Pe lângă aceste specificații, funcția principală a senzorului este capacitatea de a realiza capturi în slow-motion. Dispozitivul reușește, datorită clarității imaginilor și a capacității de a surprinde cadre în detalii minuțioase, să se apropie destul de mult de teritoriul camerei Phantom Flex. Pe lângă acest aspect relevant, Sony susține că smartphone-urile ar putea detecta mișcările bruște și vor putea apela, mulțumită senzorului, la modul specific pentru capturarea unor cadre la viteze mari.

Prin contrast, senzorul celor de la Google Pixel, care este unul dintre cele mai bune modele pentru realizarea unor video-uri în slow-motion, poate filma doar 120 de cadre pe secundă, la mai puțin de o optime din capacitățile dispozitivului CMOS.

Cu toate că suntem intrigați de tehnologia pe care o poate aduce Sony, compania nu ne oferă informații cu privire la încorporarea senzorului CMOS în noile modele de smartphone-uri. Totuși, ținând cont de faptul că cipul tocmai ce a fost lansat, ne putem aștepta să treacă un an sau doi până în momentul în care vom putea achiziționa un telefon mobil cu acest senzor încorporat.