Sony a creat cel mai mic senzor foto de înaltă calitate

Sony a creat cel mai mic senzor foto de înaltă calitate

Divizia de semiconductori a Sony a prezentat un senzor foto de dimensiuni extrem de reduse, care ar putea introduce o nouă generație de dispozitive purtabile.

Sony afirmă că acest senzor, ce are o rezoluție de 1 megapixel și o dimensiune de doar 2 milimetri, ar putea fie să micșoreze dispozitivele precum smartwatch-urile, fie să le aducă mai multe funcții.

Acest senzor foto reușește să surprindă imagini ce au aproximativ 1.296 de pixeli pe latura mai lungă, mulțumită unei lentile de doar 2,6 milimetri, atașată senzorului. Circuitul care conectează camera foto la restul potențialului dispozitiv este, de asemenea, de dimensiuni reduse. Sony a creat o conexiune cu doar 20 de pini conductori, pentru ca mufa să aibă o lățime de doar 3,3 milimetri, arată digitaltrends.com.

sony senzor foto

În plus, senzorul complet, cu tot cu lentilă și circuit, cântărește doar 0,1 grame. De asemenea, consumul de energie electrică este extrem de redus, senzorul având nevoie de doar 8mW. Chiar și în cazul unei filmări la 60fps, consumul de putere este de doar 55mW.

Senzorul este capabil să înregistreze chiar la 240fps, dar dimensiunea videoclipului va fi redusă la 324 de pixeli. Întregul MP de rezoluție oferă o posibilitate de captură de 60fps. Noul modul de senzor și lentilă este disponibil atât în variantă color, dar și alb-negru.

Sony susține că senzorul este creat pentru dispozitive purtabile, dar și pentru diverse dispozitive mobile și chiar și pentru drone de mici dimensiuni. Firește, un megapixel n-o să te ajute prea mult dacă ai de făcut fotografii impecabile, dar este suficient pentru tehnologii precum apelurile video. Având în vedere că Sony va oferi acest modul altor dezvoltatori, va fi interesant modul în care aceștia vor decide să-l integreze în creațiile lor.