Ceasurile Pebble au primit ultima actualizare pentru a mai funcționa după Fitbit

Ceasurile Pebble au primit ultima actualizare pentru a mai funcționa după Fitbit

Erau mari șanse ca ceasurile Pebble să nu mai funcționeze după achiziția companiei de către Fitbit. Se pare însă că o ultimă actualizare a reușit să facă minuni.

Majoritea gadgeturilor smart din ziua de azi depind de un server și un magazin virtual. Din acest motiv, în momentul în care respectivul server ajunge offline, sunt șanse ca foarte multe gadgeturi să-și piardă o mare parte din funcționalitate sau să devină bibelouri. Asta ar fi trebuit să se întâmple și cu majoritatea ceasurilor create de Pebble.

Anul trecut, în luna noiembrie, Fitbit a achiziționat Pebble. La scurt timp după eveniment, a urmat un comunicat de presă prin care se anunța întreruperea comercializării produselor Pebble și oprirea în curând a serverelor de care depind acele ceasuri inteligente. Cea mai problematică era perspectiva că nu vor mai putea fi descărcate pe viitor aplicații pentru niște smartwatch-uri care nu au fost neapărat ieftine.

Trecând peste aceste detalii, se pare că viitorul posesorilor de ceasuri Pebble nu este neapărat negru. Oficialii companiei tocmai au publicat o ultimă actualizare pentru toate dispozitivele din piață. După instalare, orice legătură cu serverele Pebble va fi întreruptă. Astfel, după ce Fitbit va desființa respectivele servere, purtabilele nu vor deveni obiecte de mobilier.

,,De exemplu, dacă un server de autentificare Pebble nu poate fi contactat, aplicațiile mobile vor permite dispozitivelor Pebble să funcționeze în continuare.” În comunicatul de presă de pe site-ul companiei se explică foarte clar că ar trebui să vă puteți folosi ceasurile mult timp de acum înainte, indiferent de mesajele afișate.,,Procesul de autentificare poate fi ocolit, aplicațiile pot fi instalate de la terți și cel mai nou firmware, inclusiv cu pachete de limbă, poate fi instalat.

Actualizarea poate fi instalată de către posesorii de iDevice-uri prin intermediul App Store-ului, în timp ce pe Android este momentan disponibilă doar prin canalul beta de actualizări al Pebble. În câteva zile ar trebui să poate fi descărcat și din Google Play Store.

Citește și: