Fitbit Alta HR ar putea fi cel mai mic smartband cu monitor cardiac

Cei de la Fitbit au o poziție privilegiată în piața de accesorii inteligente pentru monitorizarea sănătății, iar Fitbit Alta HR este noul lor gadget.

Fitbit a făcut valuri în ultimele luni prin intermediul unor achiziții impresionante. După ce au pus mâna pe Pebble și, de curând, pe creatorii români ai Vector Watch, se pare că americanii au decis să mai lanseze și produse noi. Noua brățară inteligentă Fitbit Alta HR este rezultatul aceleeași rețete aplicate cu succes în trecut. Cum s-a întâmplat și cu Fitbit Charge în urmă cu câțiva ani, Alta HR este un upgrade adus uneia dintre cele mai populare brățări ale companiei.

După Fitbit Charge, a urmat Fitbit Charge HR. După Fitbit Alta, avem acum parte de Fitbit Alta HR. Pe lângă prezența celor două litere HR la finalul denumirii, noul smartband are abilitatea de a monitoriza în permanență ritmul cardiac pe perioade de timp îndelungate. Acest model actualizat a fost subiectul câtorva zvonuri în ultimele săptămâni și este îmbucurător faptul că respectivele informații s-au confirmat.

În rest, Fitbit Alta HR continuă să fie surprinzător de subțire. Estetic, ar trebui să nu puteți observa nici o diferență față de modelul standard Alta. Doar pe suprafața de contact cu pielea veți vedea câteva LED-uri folosite de senzorul pentru ritm cardiac. Merită reținut că respectivul senzor este complet diferit de cel folosit în alte gadgeturi ale companiei. Are o precizie mai mare la măsurarea caloriilor consumate în timpul exercițiilor ce nu implică pași, precum yoga. Același senzor facilitează identificarea tipurilor de somn de pe timpul nopții.

Nu este promovată ca fiind rezistentă la apă în totalitate, dar ar trebui să nu vă facă probleme de la transpirație sau un duș ocazional. Ideal ar fi să nu mergeți cu ea la înotat. Prețul pentru Fitbit Alta HR este de 150 de dolari, cu 20 de dolari mai mult decât versiunea standard de Alta.

17:31 07.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video