Cea mai folosită cameră din lume e un iPhone, din nou

Cea mai folosită cameră din lume e un iPhone, din nou

Flickr este în continuare cel mai popular serviciu de găzduire fotografii, iar conform statisticilor sale, fotografii preferă să folosească un iPhone.

Luna decembrie este dedicată clasamentelor și statisticilor de peste an. Numeroase servicii online au publicat în această săptămână retrospective, topuri și alte sinteze pentru anul ce urmează să se încheie în câteva săptămâni. De această dată, este rândul celor de la Flickr să facă același lucru. Dacă numele îți este străin, merită să ai în vedere că Flickr este un serviciu online foarte îndrăgit de fotografi pentru gâzduirea de imagini. Aparținând celor de la Yahoo, site-ul îți permite să urci până la 1000GB de imagini fără nici un fel de cost. În plus, există aplicații de mobil care automatizează backup-ul fluxului tău foto în cloud-ul Flickr, fără nici un fel de intervenție din partea ta.

Trecând însă peste beneficiile Flickr, mai interesante decât opțiunile pe care le oferă sunt statisticile pe final de an. Cu această ocazie, aflăm că iPhone-ul ocupă prima poziție în clasament cu 54% dintre toate fotografiile urcate pe Flickr. Pe pozițiile doi și trei se află Canon și Nikon, cu 23%, respectiv 18%. Rezultatele au fost obținute în urma obiceiurilor de uploade ale celor 75 de milioane de fotografi.

Comparativ cu situația de acum un an, Apple avea atunci 47% din piață. 2014 a fost ultimul an în care utilizatorii de iPhone au ocupat poziția a doua în top după Canon. Cu alte cuvinte, în doar trei ani, foarte mulți pasionați de fotografie au ajuns să se bazeze exclusiv pe camera de la smartphone-urile gigantului din Cupertino pentru a-și imortaliza amintirile. Trecând însă peste dominația Apple în domeniul capturii foto, cei de la Flickr au ținut să menționeze că 50% dintre toate fotografiile urcate pe serviciul online provin de la un smartphone, comparativ cu 48% în 2016. În același timp, fotografiile ce provin de la DSLR-uri au crescut de la 25% la 33%. Singura piața aflată în continuă scădere este cea a aparatelor foto compacte, de tip point-and-shoot. Acelea au fost înlocuite de telefoane.

flickr-top-brands-2017 iphone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: