Camera de pe iPhone, preferată de fotografii de pe Flickr

Camera de pe iPhone, preferată de fotografii de pe Flickr

În cel mai recent studiu al celor de la , vizavi de camerele folosite pentru miliardele de fotografii de pe site, iPhone-ul se pare că este cea mai populară cameră.

Flickr este un serviciu foarte popular de găzduit fotografii online, atât pentru profesionişti, cât şi pentru fotografi amatori. Pentru că fiecare imagine digitală are un volum de informaţii EXIF în metadata, din care se pot desprinde anumite detalii legate de modul în care a fost capturată, anual, cei de la Flick publică o statistică interesantă.

Respectivul clasament al serviciului deţinut de Yahoo este relevant la nivel global deoarece este realizat pornind de la un număr de 10 miliarde de fotografii urcate pe Flickr în 2014 de către 100 de milioane de utilizatori unici. În comparaţie cu 2013, schimbările nu sunt semnificative, dar există. Vizavi de brandul cel mai popular, 13,4 procente dintre imaginile urcate pe reţeaua socială în 2014 au provenit de la o cameră Canon. Pe locul doi, în creştere de pe poziţia a treia în 2013, se află Apple, cu 9,6 procente. Poziţia a treia în acelaşi top este ocupată de Nikon, în cădere de pe doi, cu 9,3 procente. Pe locurile patru şi cinci s-a petrecut de asemenea o rocadă. Sony, cu 4,2 procente, a coborât pe poziţia a cincea, în timp ce Samsung este pe patru cu 5,6 procente.

Pe Flickr nu se face o distincţie clară între fotografiile provenite de la o cameră foto dedicată sau de la un smartphone. Din acest motiv, în 2014 a fost un iPhone 5, responsabil de 10,6 procente dintre toate imaginile urcate pe site. În acelaşi top, primele patru poziţii sunt ocupate de iPhone-uri, în timp ce pe poziţia a cincea se află Galaxy S3 de la Samsung, cu 1,2 procente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: