Cât plătește Apple pentru exclusivitățile de pe Apple Music

Cât plătește Apple pentru exclusivitățile de pe Apple Music

Când vine vorba de servicii de streaming, concurența este atât de mare, încât companii precum Apple plătesc sume astronomice pentru exclusivități pe Apple Music.

În momentul în care Apple și-a anunțat intrarea în domeniul serviciilor de streaming, piața era deja destul de saturată. La momentul respectiv existau deja Spotify, Google Music, Tidal, Deezer și multe altele. Avantajul major al gigantului din Cupertino consta în relația formată de-a lungul anilor cu casele de discuri prin intermediul magazinului virtual iTunes Store și în faptul că serviciul venea preinstalat pe fiecare iDevice comercializat. În același timp, oferta de trei luni de acces gratuit era foarte greu de ignorat, dacă nu imposibil.

Pe termen lung însă, ca să obții un avantaj în fața concurenței, ai nevoie de exclusivități. Acestea pot fi pentru totdeauna sau pe termen limitat. Practica nu este neapărat nouă, dar sumele plătite în astfel de situații sunt de cele mai multe ori necunoscute. Se pare însă că respectivele contracte nu includ clauze conform cărora să nu fie menționate valorile tranzacționate. În orice altă situație, Chance the Rapper s-ar putea să aibă probleme mari în perioada imediat următoare.

Dacă numele vă este străin, merită să rețineți că Chance the Rapper este primul rapper care a primit un premiu Grammy pentru un album lansat exclusiv pe platforme de streaming. El este un artist independent a cărui muzică o găsiți gratuit pe Soundcloud. De asemenea, albumul său Coloring Book a fost primul disponibil doar pe servicii de streaming care a intrat în Billboard Top 200.

Conform postărilor sale recente de pe Twitter, Chance the Rapper a primit 500.000 de dolari pentru două săptămâni de exclusivitate. După expirarea acelui termen, rapperul a decis să-și posteze albumul gratuit pe Soundcloud. ,,Am avut nevoie de bani și sunt doar oameni buni acolo.” Chance se mândrește cu faptul că este un artist independent și a făcut respectivele postări pentru a-și menține nivelul de transparență pe care și-l dorește în fața fanilor.

Citește și: