Decizie fără precedent în cazul Apple Music Festival

Decizie fără precedent în cazul Apple Music Festival

Pentru prima oară în 9 ani, festivalul Apple Music desfășurat la Londra va putea fi vizionat doar de persoanele abonate la serviciul Apple Music.

Aveai nevoie doar de iTunes, eventual de un Apple TV pentru a vedea concertele pe TV. Așa a fost din totdeauna, dacă ai fi vrut să te bucuri de iTunes Music Festival. Festivalul început în 2007 era precum un cadou oferit de Apple utilizatorilor dispozitivelor sale, dar, sub nu doar aceștia îl puteau experimenta.

Dintr-un punct de vedere, Apple Music Festival, după cum a fost redenumit în 2015, este în continuare gratuit. Dar având în vedere că doar abonații la Apple Music pot vedea concertele, precum albumele exclusive lansate pe magazinul virtual al companiei, acesta a devenit doar încă un mijloc prin care gigantul din Cupertino speră să atragă abonați. În plus, spre deosebire de anii trecuți, concertele nu se vor mai desfășura în zile succesive, ci vor exista câteva pauze.

Singurul lucru care nu s-a schimbat în privința Apple Music Festival este locația. Roundhouse din Camden, Londra va găzdui și anul acesta 10 zile de concerte. De asemenea, lista artiștilor este una impresionantă. Prima zi de concerte va fi debutată de Elton John. Pentru a adresa un public cât mai divers cu gusturi muzicale diferite, restul artiștilor programați să aibă concerte sunt The 1975, Alicia Keys, OneRepublic, Calvin Harris, Robbie Williams, Bastille, Britney Spears, Michael Buble și Chance The Rapper. Merită reținut că acestea vor fi concertele principale ale serii, dar vor fi, de fiecare dată, precedate de un concert mai scurt, de la un artist mai puțin cunoscut. Din păcate, programul complet nu este încă publicat.

Abonații la Apple Music vor putea vedea în direct toate concertele, dar vor avea timp și aproximativ o lună după să vadă înregistrările la calitate HD. Eventual, dacă țineți foarte mult să vedeți show-urile gratuit, vă puteți abona de probă la Apple Music, primiți 3 luni de acces gratuit la serviciu și nu veți avea nici o problemă să vizionați spectacolele. Pentru alte informații despre festival, nu ezistați să accesați pagina sa oficială.

Citește și:
Sursa: The Verge