Care e viteza de download în România și de ce descarci mai lent pe telefon

Care e viteza de download în România și de ce descarci mai lent pe telefon

Statisticile care ne arată care e viteza de download în România spun că, în primul semestru al anului 2017, românii au experimentat viteze medii naționale de 109 Mbps download date internet fix, fiind înregistrate viteze medii de download de 180 de Mbps pentru conexiunile prin fir, respectiv 60 de Mbps pentru conexiunile de tip wireless.

ANCOM realizează, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de acces la internet fix și mobil din România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost ele experimentate de utilizatorii care au efectuat măsurători.

Care e viteza de download în România: Conexiunile fixe sunt mult mai rapide decât cele mobile

Testele efectuate arată că, în semestrul I al anului 2017, vitezele medii de download de date pe internet fix au crescut cu aproape 45% comparativ cu primul semestru al anului trecut, de la 75,07 Mbps la 109,1 Mbps. În paralel, viteza medie de download date internet mobil a scăzut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul creșterii numărului de teste realizate de utilizatori pe acest segment și traficului de date efectuat prin intermediul rețelelor mobile.

[readmore]

Statisticile pentru internet fix și mobil în semestrul I al anului 2017 au fost generate pe baza unui număr de aproximativ 135.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din România.

În plus, vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ 3 ori mai mici decât cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacității limitate de transmisie a routerelor wireless (oferind de regulă viteze nominale de maxim 300 Mbps). În plus, în cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influențată negativ de distanța față de emițătorul/routerul wireless și de existența unor obstacole între terminal și emițător.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: