Cum funcționează, de fapt, rețelele de Internet Wi-Fi

Cum funcționează, de fapt, rețelele de Internet Wi-Fi

Cei mai mulți utilizatori de Internet din lume știu foarte puține lucruri despre cum funcționează rețelele de Internet wireless de tip Wi-Fi. Tehnologia care a fost dezvoltată pentru a înlocui conexiunea de tip Ethernet a fost foarte rapid adoptată ca un standard în conectivitatea dispozitivelor electronice.

O statistică recentă indică faptul că rețelele de tip Wi-Fi sunt responsabile pentru mai mult de 60% dintre conexiunile la Internet la nivel mondial. Într-un mod interesant, acestea se realizează prin unde radio. Spre deosebire de radiourile FM, sistemele Wi-Fi reprezintă o conexiune pe bază de unde radio cu ajutoru căreia se stabilește o comunicare între router și dispozitivul care are nevoie de Internet. Un alt mod prin care Wi-Fi-ul este mai sofisticat decât conexiunile radio clasice este dat de folosirea Protocolului de Internet în comunicare.

Odată ce multitudinea de date ”zboară” prin aer între dispozitive este predispusă la interferențe. Printre lucrurile care pot influența calitatea semnalului Wi-Fi se numără și alte rețele de acest tip sau chiar și cuptoarele cu microunde. Aici intervin cele două frecvențe pe care un router wireless poate să transmită, cea de 2,4 GHz și cea de 5 GHz. Ele sunt diferite din punct de vedere al distanței de la care pot fi recepționate și al rapidității conexiunii. Dacă cea de 2,4 GHz poate fi transmisă pe distanțe mai mari, cea de 5GHz oferă un plus de rapiditate.

[readmore]

Pe scurt, conexiunea Wi-Fi este bazată pe unde radio retransmise de router către dispozitivele care vor să se conecteze la Internet, prin intermediul a două frecvențe speciale, care să nu interfereze cu restul undelor radio care circulă prin aer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: