Camera din aplicația Pinterest devine mai deșteaptă ca niciodată

Camera din aplicația Pinterest devine mai deșteaptă ca niciodată

Pinterest s-ar putea să nu fie o rețea de socializare la fel de populară precum Facebook, dar asta nu înseamnă că nu beneficiază de actualizări importante.

Folosesc Pinterest de când a apărut și, deși nu intru zilnic să caut diverse lucruri pe respectiva rețea de socializare, aceasta are un farmec aparte, iar numărul de utilizatori a crescut în mod constant. O parte din motivul creșterii, ține de o aplicație de mobil foarte utilă. Te ajută enorm să găsești lucrurile pe care îți dorești să le cumperi sau cele pe care vrei să le realizezi în confortul căminului.

În luna februarie a acestui an, Pinterest a introdus Lens în beta. Din acel moment, era suficient să faci o fotografie cu camera in-app la o pereche de papuci și știai imediat de unde poți să-i cumperi, cât costă și cu ce se asortează. Partea fascinantă este că respectivul algoritm avea aplicabilitate într-o varietate foarte mare de domenii, iar odată cu noua versiune, aplicația a devenit și mai utilă. Algoritmul de analiză a devenit semnificativ mai perfomant și ai posibilitatea să scanezi coduri QR direct din Pinterest, dacă interacționezi deseori cu pătratele negre încărcate de linkuri și alte informații.

Cel mai mare salt de funcționalitate al Lens se reflectă în recunoașterea mai multor obiecte dintr-un singur cadru fotografiat. Astfel, este suficient să faci o poză la bucătărie, aștepți câteva momente până îți sunt recunoscute obiectele și interacționezi cu fiecare dintre ele pentru a vedea detalii. Când ai terminat cu unul, apeși pe săgeata de mers înapoi și îl alegi pe următorul. În altă ordine de idei, algoritmul nu va fi neapărat perfect de fiecare dată, dar face o treabă surprinzător de bună și merită experimentat.

În cazul posesorilor de iPhone cu 3D Touch, acum poți apăsa mai tare pe icoana de la Pinterest pentru a ajunge rapid la secțiunile Lens, Explore, Search și Saved Pinterest Boards din aplicație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: