Pinterest folosește fotografii pentru a găsi mai rapid recomandări

Pinterest folosește fotografii pentru a găsi mai rapid recomandări

Dacă sunteți amatori de Pinterest, vă veți bucura să aflați că aplicația tocmai a beneficiat de un salt important în funcționalitate. 

Pinterest este o rețea de socializare cu accent pe elemente vizuale. Practic, vă creați panouri virtuale cu rețete, viitoare cumpărături, planuri de redesign sau alte proiecte personale folosind imagini. De cele mai multe ori, în spatele respectivelor imagini sunt link-uri către diverse site-uri web. Până de curând, pentru a găsi noi Pin-uri foloseați un motor de căutare in-app. Acum, puteți profita de același volum de funcționalitate prin intermediul unei fotografii realizate cu telefonul.

Conceptul care se alfă la baza noii funcții a fost anunțat anul trecut, dar abia acum a devenit disponibil la scară largă. Intiulat Lens, acesta a fost promovat ca o unealtă pentru facilitarea cumpărăturilor. Practic, dacă nu știi numele unui produs, este suficient să-i faci o poză pentru a găsi rapid o sursă online de unde să-l achiziționezi.

În noua versiune de Pinterest veți găsi un buton de cameră pe care îl puteți folosi pentru a face o fotografie. Printr-un algoritm avansat de inteligență artificială și rețele neurale sunt identificate mai multe elemente în respectiva imagine care în mod automat sunt folosite la căutare. Modul de funcționare este foarte bine sintetizat în GIF-ul de mai jos.

Faceți o poză la o pereche de mocasini, imediat veți găsi mocasini similari, același principiu se aplică la un scaun realizat de un designer modern sau la o mașină. O poză la un avocado va genera rețete cu avocado. În plus, o poză la un pulover s-ar putea să se reflecte în câteva sugestii vizavi de modul perfect în care l-ați putea purta sau accesoriza. Conform celor de la Engadget, Pinterest Lens te ajută să cauți ceva când nu ai cuvintele perfecte pentru a defini ceea ce te interesează.

Deoarece puteți foarte ușor să dați peste imperfecțiuni, noul serviciu momentan figurează ca fiind în beta. Rămâne să vedem cât de repede va fi finisat pentru a deveni mai util, respectiv mai precis la identificat o varietate mare de elemente.
Lens+fashion+results-GIF

Citește și: