02 oct. 2017 | 19:00

Boxele inteligente Amazon Echo te ajută să vorbești gratuit la telefon

ACTUALITATE
Boxele inteligente Amazon Echo te ajută să vorbești gratuit la telefon

Amazon a anunțat de curând câteva boxe inteligente de generație nouă. În același timp însă, toate creațiile anterioare din familia Amazon Echo au fost actualizate.

Compania americană Amazon a dat de una singură startul când vine vorba de boxe inteligente cu asistenți virtuali care îți fac viața mai ușoară. Alexa a fost atât de bine pus la punct încât a ajuns să-și găsească loc într-o varietate semnificativă de gadgeturi și autoturisme.

Toate boxele inteligente de la Amazon sunt create sub brandul Amazon Echo. Cu toate că anual sunt lansate versiuni actualizate, partea bună este că americanii actualizează cu funcții noi și modelele care se află deja pe piață. De obicei, fiecare update introduce câteva opțiuni noi pentru Alexa, dar actualizarea de acum câteva zile este mult mai utilă decât atât.

Cu cea mai nouă variantă de firmware, toate creațiile Echo, Echo Show și Echo Dot au câștigat posibilitatea efectuării de apeluri vocale gratuite către numere de mobil și fix. Având în vedere țările în care respectivele gadgeturi sunt cele mai populare, momentan, nu poți efectua apeluri gratuite decât către numere din Statele Unite, Canada și Mexic. Partea bună constă însă în faptul că nu contează de unde inițiezi acele apeluri, deoarece folosesc conexiunea ta la internet.

Singura limitare a acestui mecanism este că, pentru a recepționa apeluri pe Echo, trebuie să plătești. În plus, ești nevoit să achiziționezi un gadget separat intitulat Amazon Connect pentru a putea fi sunat înapoi. Acesta din urmă costă 35 de dolari, dar după ce l-ai cumpărat, poți suna la orice număr internațional sau premium folosind numărul de telefon pe care îl ai deja pe mobil.

Ca idee, încă de la prima versiune de Amazon Echo exista o funcționalitate de a iniția apeluri, dar persoana de la capătul firului trebuia să aibă și ea o boxă inteligentă pentru a răspunde. Această actualizare de firmware elimină acea limitare.

Procesul de configurare al noii opțiuni se realizează în câteva minute și implică asocierea numărului tău de mobil cu boxa Amazon Echo. După acea etapă, orice persoană care va fi sunată de către tine prin Echo, va vedea numărul tău de telefon pe ecran. În mod evident, îți poți ascunde numărul de telefon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele