19 iul. 2017 | 19:08

Boxele wireless de la Fender îți aduc aminte de vremea amplificatoarelor

ACTUALITATE
Boxele wireless de la Fender îți aduc aminte de vremea amplificatoarelor

După ce au lansat câteva căști premium în urmă cu aproximativ un an, cei de la Fender și-au anunțat intrarea în domeniul boxelor Bluetooth.

Brandul Fender a fost asociat din totdeauna cu chitare de foarte bună calitate și peste 70 de ani de tradiție în domeniul instrumentelor muzicale. Împrumutând însă o pagină din manualul celor de la Marshall, compania americană se pare că face o treabă foarte bună la a-și extinde portofoliul de produse.

După ce au lansat o platformă de cursuri online de chitară și câteva monitoare in-ear, cei de la Fender încearcă de această dată să facă valuri cu boxe pentru fanii companiei. Momentan, acestea sunt în număr de două și își iau inspirația pe partea de design din amplificatoarele clasice create în trecut de americani. În mod evident, au fost un pic miniaturizate, dar referințele sunt evidente și arată superb.

Modelul mai mare dintre cele două este intitulat Monterey, în timp ce fratele său mai mic este Newport. Ambele au controale fizice pentru volum, iar difuzoarele sunt acoperite cu o grilă metalică ce pare destul de andurantă în timp. În privința descrierilor de marketing, Fender promite că boxele livrează o experiență audio digitală de înaltă calitate.

La interior, Monterey are două woofere de 5,12 inci și două tweetere de un inci. Puterea audio specificată este de 120 de watti. Singurul său minus constă în lipsa unei baterii. Cu alte cuvinte, aceasta e menită să stea pe verandă conectată la priză și să te încânte în timp ce redai muzică de mobil prin Bluetooth. Prețul pentru boxa Fender Monterey este de 350 de dolari și par a fi suficient de multe detalii care să justifice prețul.

Pentru luat în deplasare există Fender Newport, cu un acumulator integrat ce promite o autonomie de 12 ore. Aceasta are două drivere full range și un tweeter pentru o putere totală de 30 de watti. În plus, undeva în carcasă ascunde și un microfon dacă vrei să o folosești pentru teleconferință. Prețul este de 200 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele