BlackBerry Motion, oficial: vine cu Android și o baterie mare

BlackBerry Motion, oficial: vine cu Android și o baterie mare

BlackBerry Motion a fost lansat oficial, după speculații de-a lungul mai multor săptămâni. Iată ce specificații și preț are.

Au trecut deja câțiva ani de când cei de la BlackBerry nu-și mai produc propriile telefoane. Licența de producție se află în portofoliul TCL, o compania chinezească ce se mândrește și cu alte branduri importante. Oficialii TCL încearcă însă să ne facă să nu uităm de gadgeturile de odinioară ale canadienilor, iar cel mai recent efort al lor este initulat BlackBerry Motion. Gadgetul din imaginea de mai sus a fost dezvăluit în mod oficial în cadrul GITEX Technology Week din Dubai.

Din multe puncte de vedere, BlackBerry Motion este foarte similar cu BlackBerry KEYone. Diferența majoră este dată de lipsa tastaturii fizice pe care am văzut-o integrată în majoritatea telefoanelor BlackBerry timp de mai bine de un deceniu.

Acesta nu este un telefon de top ce încearcă să concureze de la egal la egal cu iPhone 8 sau Galaxy Note 8. În schimb, este un gadget mainstream construit în jurul unei combinații dintre un SoC Snapdragon 625 cu 4GB RAM și o memorie internă de 32GB. Camera principală este de 12 megapixeli. Partea frontală a dispozitivului este acoperită de un panou Full HD 1080p cu diagonala de 5,5 inci. Marginile laterale sunt destul de mici, dar tot există un senzor de amprentă la bază.

[readmore]

Un detaliu important constă în prezența acumulatorului de 4.000 mAh. Acesta s-ar putea să te țină departe de priză aproape două zile, având în vedere procesorul nu foarte sprinten. BlackBerry Motion este rezistent la apă datorită certificării IP67 și vine preinstalat cu Android 7.1. Nu vor lipsi pe partea de software mai multe aplicații menite să confere un confort psihologic sporit amatorilor de securitate peste medie a datelor.

Momentan, BlackBerry Motion se comercializează doar în Emiratele Arabe la un preț de aproximativ 460 de dolari, dar ar trebui să ajungă și în alte colțuri ale lumii până la finele acestui an.