Benq are un proiector 4K cu HDR, dar nu-i deloc ieftin

Benq are un proiector 4K cu HDR, dar nu-i deloc ieftin

Într-o perioadă în care conținutul 4K a devenit mai accesibil ca niciodată datorită serviciilor de streaming, o investiție într-un proiector compatibil sună bine.

Conținutul 4K cu HDR a fost creat pentru panouri de dimensiuni generoase. Deși este posibil să-l vezi și pe telefon, tabletă sau laptop, o experiență de vizionare imersivă, încărcată de detalii și cu un contrast puternic poate fi trăită doar pe un ecran cu o diagonală de la doi metri în sus. De asta au fost inventate proiectoarele, iar cele cu o rezoluție nativă 4K fac o treabă foarte bună în a te lăsa cu gura căscată, dacă ai în spate conținutul potrivit.

Până la acest nou model de la Benq, cel mai ieftin proiector cu abilități de redare a clipurilor Ultra HD la rezoluție nativă a avut un preț între 2.500 și 3.000 de dolari. Noul Benq W1700 coboară acest prag până la valoarea de 2100 de dolari. În continuare nu poate fi clasificat ca fiind o achiziție de impuls, dar având în vedere că trăim în secolul în care telefoane precum iPhone X ajung la 1.300 – 1.500 de dolari în România, e greu să argumentezi de ce nu ai da un pic mai mult pe un proiector pe care l-ar putea folosi timp de 10 ani, în loc de doi-trei cât utilizezi un smartphone.

În orice caz, Benq W1700 True 4K HDR Home Cinema Projector include multe particularități ce nu trebuie neglijate. Tehnologia de proiecție folosită este DLP. Senzorul are o rezoluție nativă de 3840 x 2160 pixeli, iar luminozitatea maximă este de 2200 ANSI lumeni. Contrastul specificat e de 10.000:1, în timp ce abilitatea sa de redare a culorilor este de 1,07 miliarde. Dimensiunea imaginii proiectate variază de la 60 de inci până la un maxim de 300 de inci cu un raport de proiecție între 1,47 și 1,76. Zoom-ul este 1,2 x, iar conectica include două porturi HDMI, 1.4 și 2.0, un D-Sub, USB, intrare și ieșire audio. În modul economic lampa folosită are o durată de viață de 10.000 de ore.

Noul proiector Benq W1700 ar trebui să ajungă în magazinele din Europa în luna ianuarie a anului viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: