Sony a anunțat un proiector 4K „adevărat” la preț de mașină second-hand

Sony a anunțat un proiector 4K

Sony are în portofoliu unele dintre cele mai capabile proiectoare pentru cinema la tine acasă, dar tocmai a lansat primele sale soluții cu rezoluție 4K nativă.

În ultimii ani, tot mai mulți producători de proiectoare au apelat la diverse artificii software sau hardware pentru a simula experiența unei experiențe Ultra HD. Unii au făcut o treabă mai bună în acest scop, în schimb, alții nu au fost la fel de talentați. În orice caz, perioada trucurilor s-a încheiat, iar dacă bugetul îți permite, poți face o investiție serioasă într-un proiector 4K Ultra HD autentic.

Cei de la Sony se numără printre primii care au scos la interval un proiector 4K cu o rezoluție nativă de patru ori mai mare decât Full HD – 4096 x 2160 pixeli. Pentru a obține această performanță, gadgetul din imaginea de mai sus folosește tehnologia proprietară Sony SXRD.

Dezvăluit la CEDIA 2017 în San Diego, noul proiector 4K este unul dintre cel mai ieftine de pe piață la 5000 de dolari, având în vedere că suportă și HDR, pe lângă Ultra HD. În continuare există soluții mult mai ieftine cu specificații similare, gen Optoma UHD60 la 2000 de dolari, dar celor de la Sony le place să creadă că joacă în altă ligă. În plus, s-ar putea să aibă dreptate.

Modelul Ultra HD lansat de Sony în urmă cu aproape un an, costa 15.000 de dolari, deci trendul scăderii prețurilor pentru această tehnologie este cât se poate de evident. Chiar și în acest condiții, cei care vor ceva mai mult decât ce poate oferi VPL-VW285ES la 5000 de dolari, pot cheltui 3000 de dolari în plus pe VPL-VW385ES. Acesta din urmă folosește o difragmă avansată ce sporește contrastul și nivelul de detalii din zonele întunecate.

Noul model de top al companiei este VPL-VW885ES. Acesta folosește un sistem de proiecție cu laser, are o putere luminoasă de 2000 de lumeni și costă ”doar” 25.000 de dolari.