Beautiful Dreamer este scurt metrajul ce-ți va ridica părul pe mână

Beautiful Dreamer este genul de scurt metraj pentru care te-ai duce la cinema, dar întâmplarea face că regizorul David Gaddie l-a pus gratuit pe Vimeo.

Beautiful Dreamer este un nou scurt metraj ce poate fi vizionat mai jos. Acesta este creație lui David Gaddie și reprezintă o adaptare a poveștii Memories of My Mother scrisă de Ken Liu. Lucrarea originală este de asemenea disponibilă online, pentru cei care preferă varianta scrisă a poveștii. Povestea este una încărcată de dramă, dar faptul că este ancorată într-un mediu SF te ajută să o parcurgi mai ușor.

Cei de la The Verge au clasificat-o ca fiind o combinație între Arrival și Black Mirror. Premisa este una simplă, fascinant este modul în care se desfășoară. O tânără mamă suferă de o boală incurabilă și află că mai are de trăit doar doi ani. În acel moment, decide să meargă în spațiu, unde lipsa gravitației facilitează încetinirea trecerii timpului, în așa fel încât să extinzi cei câțiva ani pe o perioadă foarte îndelungată. La fiecare câțiva ani, tânăra mamă își vizitează fiica pe pământ și încearcă să fie lângă ea în cele mai importante momente ale vieții.

În teorie, premisa pleacă de la teorie relativității a lui Einstein care spune că o persoană care se deplasează în spațiu cu viteză mai mare decât a luminii poate încetinii timpul relativ la o persoană aflată pe Pământ. Memories of My Mother a fost publicată original în Daily Science Fiction, un website ce-ți expediază prin email câte o lucrare SF în fiecare zi. Magia acestei povești se află exact în segmentele care lipsesc din poveste, în momente în care mama nu se află lângă fiica ei. Tocmai din acest motiv, impactul emoțional al unei povești scurte reușește să fie atât de puternic.

David Gaddie a dezvoltat o fascinație pentru lucrările lui Ken Liu. Ca urmare, viitorul său proiect reprezintă tot o adaptare a autorului. De acea dată va fi vorba de The Regular.

Alexandru Puiu
11:30 07.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video