Cum să faci bani, ca Bitcoin, cu selfie-uri și analize de sânge

Cum să faci bani, ca Bitcoin, cu selfie-uri și analize de sânge

Ți-ai putea imagina o lume în care să faci bani prin analize de sânge și selfie-uri? Nici noi. Chiar și așa, ea există deja.

Guvernul, universitățile de cercetare, companiile private de software și companiile farmaceutice cumpără asemenea date pentru a dezvolta medicamente și produse împotriva îmbătrânirii. Cu cât sunt mai importante aceste date, cu atât câștigă mai mult cel care le oferă.

Compania farmaceutică Insilico Medicine și compania de management și blockchain The Bitfury Group vor să le ofere oamenilor o criptomonedă numită LifePound. Pentru a o primi, oamenii trebuie să ofere voluntar date medicale despre ei. Datele vor exista în blockchain.

„Acum e dificil de prezis, dar cred că dacă utilizatorii dau mostre de sânge, imagini, transcripturi săptămânal, probabil vei fi capabil să strângi un venit universal de bază”, a spus Alex Zhavoronkov, fondator și CEO la Insilico.

Insilico și Bitfury au creat deja un program pilot numit Longenesis. În momentul de față este testat de angajașii ambelor companii. Aceștia uploadează săptămânal sau bi-săptămânal pe un software blockchain numit Exonum, dar nu primesc la schimb criptomonede.

Date Criptomonede Blockchain Bani

Zhavoronkov speră ca programul să fie disponibil pentru public în doi ani. Programul va permite pacienților să beneficieze de criptomonede ca recompensă pentru datele lor și comportamentul sănătos. Cei care vor participa la program vor avea un venit constant din care vor putea trăi. De asemenea, personalul din sistemul de sănătate va putea accepta criptomonede din blockchain-ul Exonum pentru a oferi servicii.

Într-o diagramă de la companie, se explică faptul că datele rare sunt acele date care sunt utile și includ imagini cu rezoluție ridicată a ochilor, coșurilor, ridurilor și părților asunse ale corpului. Aceste părți ascunse nu înseamnă că firma va cere nuduri sau fotografii ale organelor genitale.

Zhavoronkov crede că datele sunt „noul ulei, noua monedă universală”. Dacă are sau nu dreptate, rămâne de văzut.

Sursa: Motherboard