Bandajul inteligent care administrează medicament pentru orice tratament

Bandajul inteligent care administrează medicament pentru orice tratament

O echipă de cercetători au dezvoltat un bandaj inteligent care își administrează medicamentele necesare atunci când ești rănit, cu ajutorul unui dispozitiv mobil

Tehnologia bandajelor a parcurs un traseu de mai bine de 100 de ani. E timpul să ajungă și în era tehnologiilor și controlului prin internet. Cercetători de la Universitatea din Nebraska-Lincoln, Harvard Medical School și MIT sunt gata să scoată pe piață următoarea inovație în materie de pansamente. Un bandaj inteligent ale cărui fibre stochează individual medicamente e capabil să le administreze cu ajutorul unui smartphone sau oricărui alt dispozitiv mobil.

Bandajul este alcătuit din fibre electrice conductive, care sunt acoperite într-un gel unde sunt depozitate medicamente, de la antibiotice la analgezice. Fibrele individuale pot fi apoi activate de la un microcontroler, conectat la telefon. Acestă descoperire reprezintă o platformă care poate fi aplicată în multe domenii diferite ale ingineriei biomedicale și medicinei. Nu numai că este utilă pentru tratarea rănilor de pe câmpul de luptă, dar poate fi folosită pentru tratarea problemelor cronice, cum ar fi pacienții care suferă de diabet.

Acesta nu este singurul bandaj de ultimă generație. Playtech a scris despre echipa de la Institutul de Știință a Universității din Swansea, care a creat bandaje încărcate cu senzori nanometrici. Acestea utilizează date wireless prin 5G și pot transmite imediat informații despre sănătatea pacientului profesioniștilor din domeniul medical.

Tehnologia ne oferă modalități remarcabile de îmbunătățire a proceselor biologice naturale, iar acest domeniu, în curs de dezvoltare, va crea noi căi de vindecare a rănilor, de către specialiști. Unii experți chiar încearcă să utilizeze tehnologia pentru a trata pacienții aflați în moarte cerebrală. Chiar și așa, majoritatea acestor tehnologii se află în faza incipientă și vor avea nevoie de timp pentru a se dezvolta, înainte de a fi utilizate la scară largă. Cine știe, dacă așteptăm destul de mult, vom asista la momentul în care tehnologia va crea o lume mult mai sănătoasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: