Avioanele confiscate sunt cele mai ”cool” obiecte pe care le poți cumpăra online

Avioanele confiscate sunt cele mai ”cool” obiecte pe care le poți cumpăra online
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:15 24.11.2017

În ultimele câteva zile, două avioane Boeing 747 ce au fost confiscate de autoritățile chineze s-au vândut online la licitație pentru cei mai generoși internauți.

Este puțin probabil să-ți dorești vreodată propriul avion Boeing 747 de capacitate mare, dar mai mulți astfel de mastodonți au fost comercializați online în urmă cu puțin timp în China. Din acest motiv, indiferent cât de mare va ajunge Amazon la scară globală, este foarte puțin probabil să se compare cu site-urile de licitații asiatice.

La fel ca în orice alt colț al lumii, pe site-urile de achiziții online din China, utilizatorii se orientează de cele mai multe ori către electronice și obiecte vestimentare. Datorită unui contract cu autoritățile din teritoriu, se pare însă că uneori ajung pe aceleași magazine și mărfuri confiscate. Respectivele produse sunt confiscate de ANAF-ul chinezesc de la firmele aflate în procedură de faliment. Astfel, datoriile către stat ajung să fie achitate, chiar dacă după confiscare, ține de site-uri precum Alibaba să transforme acele produse în bani.

Cea mai recentă tranzacție ce va intra în istorie, s-a desfășurat pe Taobao. Această platformă online de licitații este deținută și operată de Alibaba Group, un gigant asiatic despre care e puțin probabil să nu fi auzit vreodată. Conform Xinhua News Agency, două avioane Boeing 747 au fost achiziționate prin licitație de pe Taobao. Cumpărătorul norocos a fost SF Airlines, iar suma plătită în yuani a fost echivalentul a 48 de milioane de dolari. Vânzătorul a fost Tribunalul Poporului din Shenzen. A mai existat la licitație și un al treilea avion cu specificații similare, dar acela nu a reușit să-și găsească un client.

În final, Long Guangwei, reprezentantul tribunalului din Shenzen a fost foarte încântat de modul în care a evoluat licitație, afirmând că astfel de acțiuni online sunt perfecte pentru comercializarea mărfurilor confiscate. Proprietarul inițial al avioanelor a fost Jade Cargo International, dar a intrat în procedură de faliment în urmă cu câteva luni.

În altă ordine de idei, avioanele Boeing 747 nu au fost cele mai ciudate lucruri vândute la licitație online pe site-urile chinezești. Respectiva distincție a fost asociată datoriilor neplătite. Acelea sunt cumpărăte de diverse entități economice în speranța că le vor recupera vreodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: