CES 2017: ASUS ZenBook 3 Deluxe este un laptop ultrasubțire cu design tentant

CES 2017: ASUS ZenBook 3 Deluxe este un laptop ultrasubțire cu design tentant

În cadrul CES 2017, ASUS a anunțat ZenBook 3 Deluxe (UX490), o versiune îmbunătățită a lui ZenBook 3. Laptopul are o carcasă de aluminiu cu o grosime de numai 12,9 mm și o greutate de 1,1 Kg și încorporează un ecran de 14″ cu ramă subțire, oferindu-le utilizatorilor echilibrul perfect între portabilitate și productivitate.

ZenBook 3 Deluxe trece la un nou nivel de performanță grație procesoarelor Intel Core din generația a șaptea, a memoriilor RAM LPDDR3 2133MHz de până la 16GB și a SSD-ului PCI Express de până la 1TB, cel mai mare SSD disponibil. Două porturi USB Type-C (USB-C) permit conexiuni Thunderbolt 3 cu viteze de până la 40Gbps, extinderea pe două ecrane externe 4K UHD și reîncărcarea altor dispozitive.

ZenBook 3 Deluxe este prelucrat cu precizie, iar carcasa anodizată în două faze are două nuanțe naturale – Royal Blue și Quartz Grey, ce poartă semnătura Zen cu cercuri concentrice, completată de marginile aurii și de logoul ASUS. Laptopul are un sistem audio Harman Kardon, cu patru difuzoare și un amplificator inteligent.

ASUS ZenBook 3 Deluxe marchează o realizare inginerească interesată și anume montarea unui ecran de 14″ într-o carcasă pe care o vedem la laptopurile de 13″, cu o grosime de 12,9 mm și o greutate de numai 1,1 Kg. Ecranul Full HD (1920 x 1080 pixeli) cu diagonala de 14″ are o ramă subțire de numai 7,46 mm și un raport ecran/corp de 77%, iar ecranul luminos este protejat de un strat de sticlă Corning Gorilla Glass 5. Gama largă de culori ce acoperă 100% din sRGB și rata de contrast de 1000:1 oferă imagini mai vii și mai apropiate de realitate.

Porturile USB-C cu Thunderbolt 3 permit reîncărcarea altor dispozitive și pot oferi semnal video 4K UHD pentru două ecrane externe, îmbunătățind productivitatea. O baterie litiu-polimer de 46Wh, modelată să se potrivească perfect în carcasa extrem de subțire, conferă o autonomie de până la 10 ore, acoperind întreaga zi de lucru.

Pentru ASUS ZenBook 3 Deluxe, inginerii au inventat un nou sistem de răcire. Acesta utilizează componente de ultimă oră, incluzând un ventilator în miniatură, cu pale din polimeri, groase de numai 0,3 mm și conducte de transfer termic cu o grosime a pereților de numai 0,1 mm. Acest sistem de răcire are o înălțime de numai 3mm, iar aerul cald de la interior este evacuat prin gurile de ventilație ascunse la baza balamalei. Designul permite răcirea eficientă și funcționarea silențioasă, chiar și atunci când sistemul este solicitat.

ZenBook 3 Deluxe dispune de o tastatură generoasă, cu taste de dimensiuni mari și o cursă de numai 1,2 mm, iar un sistem de iluminare auriu pentru modelul în culoarea Royal Blue și alb pentru versiunea Quartz Grey, iluminează plăcut tastele asigurând o productivitate mai bună în orice condiții de lumină.

Touchpadul este acoperit cu sticlă și suportă tehnologia Windows Precision Touchpad, elementele de gestică și scrisul de mână și integrează o funcție de respingere a atingerilor accidentale cu palma. Touchpadul dispune, de asemenea, de un senzor de amprente localizat convenabil în colțul din dreapta sus. Senzorul permite securizarea și deblocarea rapidă a portabilului, cu o singură atingere prin utilizarea Windows Hello și suportă autentificarea securizată în aplicațiile și programele compatibile.

Nu știm, deocamdată, detalii legate de preț, dar vă ținem la curent.

Citește și: