Asistentul inteligent al Facebook îți va oferi sugestii pe chat

Asistentul inteligent al Facebook îți va oferi sugestii pe chat

Facebook lansează un asistent inteligent, cunoscut sub numele M, care îți va apărea în mesagerie și se va oferi să realizeze o suită de sarcini în locul tău.

Asistentul inteligent al Facebook se va ivi în fereastra de mesagerie și îți va propune numeroase sugestii, oferindu-se să întreprindă o suită de acțiuni pentru a-ți ușura munca zilnică. Această unealtă va fi disponibilă în versiune beta pentru publicul iOS și Android, în următoarele luni, conform The Verge.

Sistemul creat de companie funcționează îți analizează conversațiile pe care le ai pe chat și caută cuvintele cheie după care se va ghida când îți va oferi sugestii. Asistentul va trimite stickere din partea ta, va iniția plăți prin Facebook Messenger, îți va deschide aplicațiile specifice pentru transport precum Uber și va trimite locația ta celorlalți participanți la discuție. De asemenea, M își va da seama, prin analizarea cuvintelor cheie, că îți faci planuri cu un prieten și va începe să facă aranjamentele necesare pentru a ajuta la coordonarea acestora. După ce procesul s-a finalizat, asistentul îți va trimite sugestiile pe chat, care vor fi însoțite de logo-ul M, vei putea alege dacă să realizezi acțiunile propuse de el sau nu.

Deși aceasta nu este lansarea oficială a funcției, care rămâne momentan în stadiul de beta, ne așteptăm ca, odată cu finalizarea ultimelor retușări, aceasta să devină disponibilă utilizatorilor de Facebook. În acest moment, software-ul creat este coordonat de o echipă de oameni care înregistrează datele importante pentru a îmbunătăți funcțiile asistentului virtual.

Funcția are la bază învățarea automată și un sistem de inteligență artificială care îi permit să-și retușeze în permanență modul de analiză a mesajelor și răspunsurile pe care le oferă utilizatorilor. Astfel, asistentul virtual va dispune de o foarte bună putere de predicție și asta mulțumită capacității de a înțelege limbajul uman.

Partea bună e că nu vei fi forțat să te te folosești de acest asistent, ci vei putea, din setări, să blochezi apariția sa. În plus, vei putea chiar să îndepărtezi sau să blochezi anumite sugestii în funcție de preferințele pe care le ai.

Citește și: