23 oct. 2017 | 10:44

Când vine iPhone X în România și cât te va costa

ACTUALITATE
Când vine iPhone X în România și cât te va costa

iPhone X e cel mai bun telefon al Apple de anul acesta, dar este și primul model care ajunge mai aproape de Crăciun decât de evenimentul oficial de prezentare. Ultimele detalii despre iPhone X în România îți arată și la ce operatori ajunge. 

iPhone X va fi oficial în magazine din 3 noiembrie și, spre deosebire de iPhone 8 și iPhone 8 Plus, va ajunge în majoritatea țărilor în același timp cu livrările din America. iPhone X va fi la precomandă din 27 octombrie 2017, iar de atunci vom ști prețul oficial în România. Mai mult, vom vedea și cât de scump va fi la operatori față de magazine. Apoi, o săptămână mai târziu vor începe livrările.

Orange și Vodafone și-au anunțat deja paginile prin intermediul cărora afli când vine iPhone X în România, dar fără prea multe informații, conform ComputerBlog. Are și eMAG o pagină disponibilă pe modelul operatorilor. Deocamdată, după cum spuneam în articolul despre prețul în România și în lume, iPhone X este disponibil cu un preț specificat doar la Quickmobile. Mai mult, primești și un cadou, dacă plasezi o precomandă acum.

În Statele Unite ale Americii, telefonul va porni de la 1.000 de dolari, fără vreun abonament, iar cea mai bună versiune va costa cu circa 150 de dolari mai mult. În România deja avem la aproape 1.000 de euro Samsung Galaxy Note 8, așa că nu va fi deloc o surpriză un preț iPhone X la 4.500 de lei. Cel mai probabil, va fi puțin sub 5.000 de lei versiunea cu 64GB de stocare. Este cel mai scump iPhone, dar nu este deloc surprinzător că va costa atât de mult.

Ca specificații, iPhone X are un procesor A11 Bionic, cu șase nuclee și cu suport pentru aplicații de inteligență artificială, 3GB de memorie RAM și un acumulator de 2.716 mAh, cu puțin mai mic decât cel de pe iPhone 7 Plus (la 2.900 mAh a fost cea mai mare baterie pusă de companie pe vreunul dintre telefoanele sale). Apple susține că iPhone X va avea o autonomie cu cel puțin două ore mai mare decât iPhone 7. Are și un ecran impresionant, de 5,8 inci OLED Super Retina, iar pe spate sunt două camere foto de câte 12 megapixeli, dar cu f/1.8 și f/2.4. Acestea vin cu stabilizare optică și cu un mod nou, disponibil și pe iPhone 8 Plus, pentru simularea luminii de studio.