22 dec. 2017 | 08:13

Apple va plăti scump pentru că te-a forțat să-ți cumperi un nou iPhone

ACTUALITATE
Apple va plăti scump pentru că te-a forțat să-ți cumperi un nou iPhone

Spre frustrarea câtorva milioane de utilizatori, Apple a recunoscut ieri că încetinește iPhone-urile intenționat. Nu au trecut 24 de ore până la primele procese.

Aproape că nici nu mai contează scopul nobil din spate. Mulți s-au grăbit să-i judece pe cei de la Apple pentru faptul că au reușit să facă mai lente smartphone-uri de top ale brandului printr-o actualizare de firmware. Intenția din spatele gestului era ca respectivele telefoane să nu se mai închidă într-un mod aleatoriu din cauza bateriilor care nu mai sunt la fel de performante ca atunci când erau noi. Din păcate, este evident pentru toată lumea că gigantul din Cupertino ar fi putut fi mai transparent în momentul în care a luat o astfel de decizie radicală.

În mod previzibil, recunoașterea vinovăției din partea Apple s-a reflectat deja în mai multe procese venite din partea unor utilizatori de terminale ale companiei. Respectivii indivizi afirmă că Tim Cook și compania pe care o conduce și-au propus să ne forțeze să cumpărăm telefoane noi. În momentul în care simți că un vechi telefon nu mai este la fel de sprinten ca în tinerețe, aceasta pare să fie singura soluție.

Conform celor de la TMZ, Stefan Bogdanovich este numele primei persoane care a intentat un proces împotriva Apple, deși se pare că în dosarul respectiv sunt menționați foarte mulți posesorii de iPhone. Al doilea proces a fost intentat de două persoane, una din Ohio, Indiana, iar a doua din Carolina de Nord. Procesul vizează comportamentul deceptiv, imoral și neetic al companiei americane referitor la actualizările de firmware pentru smartphone-uri de la iPhone 5 la iPhone 7.

Deși cei de la Apple sunt convinși că au ales o soluție mai bună decât să forțeze utilizatorii să-și schimbe bateriile mai vechi de la telefoane, cei care au intentat procesele sunt de altă părere. În opinia lor, prin încetinirea smartphone-urilor, Apple a avut ca scop forțarea utilizatorilor de a investi în noi telefoane mai scumpe și mai performante.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele