Apple readuce pe piață iPhone 6, dar cu o serie de modificări

Apple readuce pe piață iPhone 6, dar cu o serie de modificări

Apple readuce pe piața din unele țări smartphone-ul iPhone 6, dar deși el este asemănător din multe puncte de vedere cu cel original, prezintă câteva modificări semnificative.

Până în acest moment, Apple a readus iPhone 6 în țări precum India, China și Taiwan. Acest dispozitiv a fost lansat prima oară în septembrie 2014, dar producția sa a fost întreruptă în septembrie 2016.

Există câteva aspecte interesante în privința reapariției iPhone 6. În primul rând, el este anunțat ca ediție limitată. Însă rămâne de văzut dacă această afirmație este doar cu scop de marketing, sau dacă zvonurile chiar se vor dovedi a fi adevărate.

Dispozitivul pe care cei de la Apple vor să îl aducă în fața clienților este de fapt unul care se diferențiază destul de mult de telefonul original. Și sursele susțin că noul smartphone este de fapt o variantă a iPhone 6 care nu a fost lansată, conform zdnet.com.

Original, dispozitivul venea în variantele de 16, 64 și de 128 de gigabiți, iar cel nou propune un model de 32 de gigabiți. Modificarea spațiului de stocare vine din dorința producătorilor de a aduce pe piață un telefon care să se afle pe aceeași lungime de undă cu iPhone 6s și iPhone 7, în timp ce ne oferă un spațiu dublu decât cel oferit de iPhone SE. Nu se cunosc în prezent mai multe informații cu privire la alte modificări ale hardware-ului.

De asemenea, culoarea în care dispozitivul va fi lansat este restrânsă considerabil, acesta fiind disponibil în fiecare dintre țările mai sus amintite într-o altă culoare. Cel mai probabil compania a decis distribuția culorilor în funcție de popularitatea pe care o are în fiecare țară în parte. Astfel, iPhone 6 va apărea în varianta Gold în China și Taiwan și Space Grey în India.

Această abordare nu este însă nouă și se știe că Apple a mai readus la viață, în trecut, dispozitive a căror producție o întrerupsese. Spre exemplu, compania a limitat producția iPhone-ului 4s în SUA și Europa, dar a continuat să îl distribuie în India.

Ideea de la baza acestei inițiative ar putea fi de a le oferi potențialilor clienți o variantă mai ieftină și mai accesibilă pentru a intra în ecosistemul iPhone, și asta fără a lansa un dispozitiv total nou. În acest mod, producătorii reduc costurile pe care le-ar da în mod normal pentru conceperea unui nou design.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: