Apple a angajat un creator de soluții de jailbreak renumit – Chronic Dev

Apple a angajat un creator de soluții de jailbreak renumit – Chronic Dev

Apple tocmai a angajat unul dintre cei mai populari creatori de soluții de jailbreak, într-o perioadă în care tot mai multe companii pun accent pe securitatea datelor.

La doar câteva zile după ce Wikileaks a făcut publice o serie de proiecte secrete ale CIA, Apple a fost printre primele companii care au adresat respectivele dezvăluiri. Oficialii gigantului din Cupertino s-au grăbit să menționeze că toate vulnerabilitățile iOS detaliate în acele documente au fost deja remediate. Se pare însă că Apple nu se culcă pe o ureche și vrea să facă eforturi mult mai mari pentru sporirea securității terminalelor sale. Un pas important în această direcție a fost făcut prin angajarea lui Jonathan Zdiarski, conform celor de la MacRumors.

Cel mai probabil, respectivul nume vă este complet străin. Zdiarski a fost însă unul dintre membri de bază ai comunității de pasionați de jailbreak. Cât timp a făcut parte din iPhone Dev Team și Chronic Dev Team, Jonathan Zdiarski s-a ascuns sub pseudonimul NerveGas și descoperit o serie importantă de vulnerabilități în iOS și iPhone. Ulterior, respectivele vulnerabilități a fost folosite pentru obținerea unei soluții de jailbreak. În același timp însă, dacă niște indivizi malițioși puneau mâna pe ele, le puteau folosi în scopuri cu consecințe mult mai grave.

,,Mă bucur să anunț că am acceptat poziția de membru în echipa Apple pentru Arhitectura și Ingineria Securității iOS și sunt foarte entuziasmat să lucrez cu un grup de indivizi atât de pasionați vizavi de protejarea securității și intimității altora.” Pe blogul personal, Zdiarsky și-a manifestat bucuria de a începe această nouă etapă a vieții sale. ,,Această decizie marchează încheierea a ceea ce simt că a fost o chestiune de conștiință pentru mine de-a lungul timpului. Intimitatea este sacră; viețile noastre digitale pot dezvălui atât de mute despre noi, interesele noastre, cele mai profunde gânduri și chiar și pe cine iubim. Sunt încântat să lucrez cu un grup excepțional de oameni care împărtășesc pasiunea mea pentru a proteja asta.

Cu o floare, nu se face primăvară, dar intenția celor de la Apple de a arunca o privire către comunitatea de indivizi specializați pe soluții de jailbreak, este cu siguranță un pas în direcția corectă.

Citește și: