Un japonez a fost arestat pentru că vindea telefoane iPhone cu jailbreak

Un japonez a fost arestat pentru că vindea telefoane iPhone cu jailbreak

Un iPhone cu jailbreak este ideal pentru cei ce vor să facă mai multe cu telefonul lor, dar asta nu înseamnă că Apple este de acord cu modificările aduse telefonului.

Apple a fost întotdeauna împotriva ideii de jailbreak, ce oferă utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a instala aplicații ce nu provin din App Store, sau de a modifica setări de sistem la care altfel nu ar avea acces. Având în vedere astfel de activități pe care utilizatorii de iPhone cu jailbreak pe pot face, este lesne de înțeles de ce Apple nu dorește ca telefoanele lor să fie modificate.

Cu toate acestea, nu doar Apple e împotriva unei astfel de modificări. Mai nou, și autoritățile ar putea avea probleme cu astfel de telefoane, dar nu pentru că ar dori să țină partea companiei, ci pentru că există un risc de evaziune fiscală prin comercializarea unor telefoane ce au jailbreak făcut.

Asta a descoperit japonezul Daisuke Ikeda, un tânăr de 24 de ani din Tokio ce a crezut că și-a găsit vocația, ajutat de puțin spirit antreprenorial. Între 26 martie și 23 mai 2016, Ikeda ar fi vândut cinci telefoane iPhone cu jailbreak, obținând astfel aproximativ 1.200 de dolari din vânzări. Telefoanele veneau livrate și cu jocul Monster Strike, o aplicație ce a dispărut la un moment dat din App Store, fiind reintrodusă ulterior, conform digitaltrends.com.

Cel mai probabil, vânzarea a cinci telefoane nu ar fi atras atenția autorităților nipone, dar Ikeda a simțit că poate mai mult. Astfel, el ar fi vândut aproximativ 200 de telefoane cărora le făcuse jailbreak și ar fi obținut un profit de 49.243 de dolari, conform investigatorilor.

Sursele nu au oferit informații și despre modelul exact de iPhone vândut de tânăr și încă nu se știe exact ce pedeapsă va primi. Cu toate acestea, el este acuzat de încălcare a drepturilor de autor și cazul său este o premieră pentru Japonia.