21 nov. 2017 | 07:58

Spre supărarea fanilor Apple, adulții preferă Samsung

ACTUALITATE
Spre supărarea fanilor Apple, adulții preferă Samsung

Un nou studiu publicat în urmă cu câteva zile confirmă o veste foarte proastă pentru amatorii de iPhone. Din câte se pare, adulții preferă telefoane Samsung.

Sunt multe motive pentru care să te orientezi către un iPhone sau un dispozitiv Samsung. Atât Apple, cât și compania sud coreeană fac o treabă foarte bună în a-și impresiona publicul larg. Cu gadgeturi de top și prețuri extravagante de ambele părți, similaritățile sunt destul de multe. În final, o achiziție ajunge să fie dictată de afinitățile personale și de pasiunea pentru principiile de design ale Apple sau interfața prezentă pe Galaxy S8 sau Note 8.

Trecând peste aceste detalii de fond, un studiu al celor de la Propeller Insights publicat de Forbes, ne oferă o imagine foarte interesantă vizavi de tipologia clientului de telefoane Apple versus cel de smartphone-uri Samsung.

Scopul studiului a fost de a vedea care sunt cadourile tehnologice pe care și le doresc cei mai mulți internauți în funcție de vârstă. La această întrebare simplă, un număr semnificativ de adulți au afirmat că își doresc un Galaxy S8, 38% dintre ei. Dintre adolescenții chestionați, 28% visează la un smartphone de top al sud coreenilor.

Când vine vorba de iPhone-uri, acestea sunt mai populare printre adolescenți, decât printre adulți. Întrebați dacă își doresc un iPhone 8 Plus, 25% dintre tineri au spus că da și 23% dintre adulți au fost încântați de opțiune. Discrepanța se mărește semnificativ dacă ne uităm la iPhone 8. 35% dintre adolescenți vor să primească de Crăciun un iPhone 8 și doar 22% dintre adulți visează la același aparat. Ultima întrebare a vizat atrăgătorul iPhone X, care pare a fi în topul preferințelor printre adolescenței – 35%. Doar 20% dintre adulți sper să pună mâna în sezonul cadourilor pe cel mai scump terminal Apple.

În final, imaginea este una cât se poate de clară. iPhone-ul pare să fie un telefon de copii, în timp ce Galaxy S8 este pentru utilizatorii maturi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele