Aplicația YouTube îți va adapta automat clipurile la dimensiunea ecranului

Aplicația YouTube îți va adapta automat clipurile la dimensiunea ecranului

Aplicația YouTube pentru mobile face o treabă foarte bună la a-ți reda clipurile favorite, dar se pare că va beneficia de o actualizare ce va facilita și mai mult procesul.

În funcție de abilitățile dispozitivului de captură și a poziției în care ții camera, este foarte probabil ca aspectul final al filmelor să varieze foarte mult. Din fericire, YouTube nu discriminează și poți urca orice tip de formate video pe cea mai mare platformă online dedicată acestui tip de conținut multimedia. În schimb, s-ar putea să întâmpini mici probleme când vine vorba de redarea acelorași clipuri.

În definitiv, în piața și în casele noastre există echipamente cu raporturi de aspect diferite. Unii au monitoare 4:3, majoritatea smartphone-urilor folosesc un raport de aspect 16:9, iar generația Instagram s-a obișnuit să vadă clipurie într-un pătrat. Nici nu are rost să insistăm pe cei care postează online clipuri video 16:9 în format vertical. Partea bună este că toate aceste detalii vor fi irelevante, odată cu lansarea celei mai noi versiuni de YouTube pentru mobile.

Aplicația va avea abilitatea de a adapta într-un mod dinamic, fără interevenția utilizatorului, conținutul video de pe YouTube la dimensiunea ecranului sau la raportul de aspect al ferestrei de redare. Datorită acestui fapt, experiența de vizionare ar trebui să fie una mai plăcută, iar noi ar trebui să vedem mai puține rame negre la filme. „Cui îi pasă dacă sunt verticale sau orizontale? Filmate pe un telefon mobil sau un DSLR? Pătrat, 4:3 sau 16:9?” Astfel a început Susan Wojcicki, CEO-ul YouTube anunțul viitoarei versiuni a programului pentru iOS și Android.

Experiența de vizionare de care ne vom bucura odată cu noua iterație a programului este sintetizată foarte bine în GIF-ul de mai jos. În altă ordine de idei, Wojcicki a ținut să menționeze că la ora actuală aproximativ 1,5 miliarde de persoane folosesc YouTube în fiecare lună, lăsând la o parte indivizii care nu se autentifică pe platformă. youtubeapp

Citește și: