YouTube va lupta din răsputeri împotriva extremismului și fanatismului religios

YouTube va lupta din răsputeri împotriva extremismului și fanatismului religios

Reprezentanți ai Google, compania mamă a YouTube, au scris într-o postare pe blog că au de gând să înăsprească eforturile împotriva conținutului extremist care poate duce foarte ușor către terorism. Aceștia vor lua măsuri aspre pentru a identifica și a șterge astfel de conținut nociv.

YouTube va lua o poziție fermă împotriva clipurilor video care conțin imagini care pot fi asociate cu rasismul sau extremismul religios. Site-ul îi va avertiza pe cei care postează astfel de conținut video și nu le va permite acestora să câștige niciun ban de pe urma lui. Chiar dacă YouTube este plin de clipuri care îndeamnă la fanastism și la extremism, cele mai multe dintre ele nu încalcă neapărat termenii și condițiile site-ului. În plus, Google va delega resurse importante care să ajute acest efort și va folosi tehnologii mai avansate pentru a identifica mai rapid clipurile video care nu au ce căuta pe YouTube.

Kent Walker, avocatul Google, a declarat că gigantul IT din Statele Unite ale Americii este conștient că trebuie să ia mai multe măsuri pentru a combate terorismul. El a mai spus că Google se va asocia cu grupuri importante anti-extremism pentru a identifica mai rapid conținutul care ar fi de natură propagandistică, destinat recrutării jihadiștilor. Compania va încerca să găsească și potențiali recruți ai ISIS pe baza căutărilor acestora din sfera online și să-i redirecționeze către clipuri video care sunt menite să-i facă să se răzgândească, notează Reuters.

Germania, Franța sau Marea Britanie sunt trei dintre țările cele mai afectate de terorismul islamic. În ultima vreme, acestea au îndemnat rețelele sociale precum Facebook sau Twitter să înăsprească măsurile de combatere a terorismului prin identificarea și ștergea conținutului instigant la extremism religios. Compania condusă de Mark Zuckerberg a făcut primul pas și a anunțat că intenționează să folosească Inteligența Artificială pentru a șterge rapid orice propagandă jihadistă.