Apple riscă amenzi usturătoare din cauza funcției WiFi Assist

Apple riscă amenzi usturătoare din cauza funcției WiFi Assist

Pentru că s-au plâns foarte mulți de costurile utilizării funcției WiFi Assist introdusă în iOS 9, tocmai a fost înaintat un nou proces împotriva Apple.

WiFi Assist sau Asistență WiFi este o nouă funcție introdusă de Apple în iOS 9. Aceasta se manifestă prin trecerea automată de pe WiFi pe 3G/4G în cazul în care aveți probleme cu conexiunea la internet wireless din zona în care vă aflați. În teorie, ideea este una foarte bună. Din păcate, se pare că a fost implementată foarte prost, având în vedere numărul foarte mare de persoane care s-au decis să dea Apple în judecată. Problema se pare că ține de faptul că trecerea pe 3G se face foarte ușor, iar utilizatorii de iPhone consumă mult mai mult trafic de internet de la operatorul de telefonie, ajungând ca la final să plătească facturi mai mari.

Primul proces pe marginea funcției WiFi Assist a fost intentat luna trecută, la scurt timp după lansarea iOS 9. Al doilea proces, care adresează aceeași problemă dar are un număr semnificativ mai mare de reclamanți a fost intentat în urmă cu câteva zile.

Pe hârtie, motivul procesului este unul foarte grav. Compania Apple este acuzată de reprezentare neglijentă,  reclamă falsă și încălcarea legii competiției incorecte din California. În același document se menționează faptul că gigantul din Cupertino ar fi trebuit să facă o treabă mult mai bună în a explica clienților de potențialul negativ al WiFi Assist înaintea propagării funcției la scară largă prin intermediul iOS 9. Pentru că nu au trecut prin această procedură, avocații acuzării afirmă că Apple a indus în eroare utilizatorii de iDevice-uri.

În momentul în care au apărut online primele rapoarte legate de facturi mai mari la internet pe iOS 9, Apple a dat publicității un comunicat de presă prin care a afirmat că WiFi Assist nu este o funcție atât de rea pe cât se crede. Din păcate, respectivele explicații se pare că nu au mulțumit pe nimeni.

Citește și:
Etichete: