Play Protect e soluția creată de Google ca să-ți protejeze telefonul

Play Protect e soluția creată de Google ca să-ți protejeze telefonul

În cadrul conferinței Google I/O, a fost anunțat noul serviciul Google Play Protect. Acum este disponibil pentru toți posesorii de Android.

Smartphone-urile noastre sunt mai vulnerabile ca niciodată la viruși, malware și multe reclame agresive. Din fericire, atât cei de la Apple, cât și Google fac eforturi pentru securizarea sistemelor de operare pentru mobile și se străduiesc să blocheze cât mai rapid aplicațiile ce vin la pachet cu un potențial pericol. În ceea ce-i privește pe utilizatori, într-o perioadă în care am ajuns să ne stocăm o cantitate semnificativă de informații sensibile pe mobil, inclusiv date de card, este mai important ca niciodată să avem un pic mai multă grijă.

Din acest punct de vedere, cei de la Google încearcă să ne ajute printr-o nouă icoană pe ecranul principal al telefonului. Este vorba de Google Play Protect. Conform celor de la Engadget, noul utilitar a ajuns pe mobilele unui număr important de utilizatori odată cu versiunea 11 de Google Mobile Services. Dacă nu ai încă instalată respectiva variantă, mai aștepti câteva zile sau săptămâni și ar trebui să se instaleze singură, dacă ai activate actualizările automate în Google Play.

În practică, Google Play Protect aduce într-un singur portal mai multe tehnologii dezvoltate de Google de-a lungul anilor. Toate țin de securitatea platformei Android și de securizarea pe cât posibil a datelor utilizatorilor. Verify Apps, protecția in-browser, sistemul anti-furt și nu numai sunt toate integrate de acum înainte într-un singur loc.

„Google Play Protect lucrează tot timpul pentru a-ți ține dispozitivul, datele și aplicațiile în siguranță. Îți scanează în timp real telefonul și se îmbunătățește în permanență pentru a te asigura că ai acces la cele mai recente tehnologii de securitate mobilă. Dispozitivul tău este scanat automat, deci poți sta liniștit”, susține Google în descrierea oficială a noului serviciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: